Thumbnail
ΙΝΕΔΙΒΙΜ

 6/3/2015

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα βασικός φορέας λειτουργίας της Εκπαίδευσης Ενηλίκων είναι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.  Ένας φορέας που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ και ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Πάγια τακτική του είναι η καθυστερημένη πληρωμή των εργαζομένων του και η πλήρης απουσία ασφάλισης. Μάλιστα, εφαρμόζει τακτικές Απόδειξης Παροχής Υπηρεσιών και Μπλοκάκι ΤΕΒΕ. Αυτά ισχύουν φυσικά για τους ωρομισθίους εκπαιδευτές που προσλαμβάνει σχεδόν κάθε εξάμηνο και με ιδιαίτερα απαιτητική προκήρυξη. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ποτέ δεν πληρώνει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην ώρα του ενώ τα πάγια έξοδα των συναδέλφων ωρομισθίων τρέχουν.

Από τα Χριστούγεννα και μετά φάνηκε ο φορέας γενναιόδωρος με δωρεάν επιμορφώσεις μόνο για το μόνιμο προσωπικό (καθηγητές αποσπασμένοι σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας-ΣΔΕ).  Αντίθετα, οι ωρομίσθιοι συνάδελφοι πληρώνουν αδρά επιμορφώσεις και επανακατάρτιση σε ιδιωτικά ΚΕΚ.

Το αποκορύφωμα της προκλητικής συμπεριφοράς της Διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι η παροχή μπόνους 50 € σε όλο το διοικητικό του προσωπικό ενόψει Χριστουγέννων. https://diavgeia.gov.gr/

Παράλληλα χρήματα δεν δόθηκαν ως μισθοδοσία στους ωρομισθίους που αντί να καλύψουν βιοποριστικές τους ανάγκες έτρεχαν να πληρώσουν ΤΕΒΕ.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σκύψει με προσοχή στο πρόβλημα και να εξετάσει την ασυδοσία του αμαρτωλού ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

      Νίκος Κόκκης

      ΠΕ03

Κλείστε τώρα πακέτα διακοπών με την χαμηλότερη τιμή πατώντας ΕΔΩ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα