Thumbnail
Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν όσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα και με πλαστά πιστοποιητικά διαμηνύει η κυβέρνηση.

Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν όσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα και με πλαστά πιστοποιητικά διαμηνύει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα γίνονται για υπαλλήλους που έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά και για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

«Η κινητικότητα θα πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι η τρόικα θα πρέπει να προσέχει πολύ γιατί η χώρα έχει πληρώσει πολλά. 

«Τους αριθμούς θα τους βρούμε» τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτά που πρέπει να γίνουν δεν πρέπει να γίνουν με προχειρότητα, αλλά με πολιτική τόλμη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε από την πλευρά του ότι «όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα θα φύγουν» και ότι «ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε ότι «είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες». 

«Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να γίνει έχει γίνει» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές, πάμε να κάνουμε την αξιολόγηση που θέλουν οι δήμοι (...) Πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτικοί κινητικότητα».

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων πέρα από την τρόικα. «Εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» σχολίασε. 

Πρόσθεσε ότι στους δήμους υπάρχουν υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες. «Υπάρχουν δήμοι με 1000 υπάλληλους και διπλανοί δήμοι που δεν έχουν κανέναν» ανέφερε.

Ο υπουργός στράφηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Αυτός ο τόπος έχει χορτάσει από ανθρώπους που υπόσχονταν ότι "λεφτά υπάρχουν", όποια κοινωνική ομάδα θίγεται στο ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποιούν, είπαν ότι θα κόψουν χρήμα στο συνέδριό τους τι χρήμα θα κόψουν ευρώ;» διερωτήθηκε.

in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Φευγαλά
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
«Μας έχουν σακατέψει»: Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Προπύλαια - Όσα είπε η Νίκη Φευγαλά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
«13 ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την απεργιακή συγκέντρωση στο...
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
εργας
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Σφοδρές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία – Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»