Thumbnail
Ελπίζω ότι δεν είναι πολύ αργά. Γιʼ αυτή την ελπίδα θα κάνω απεργία! 

Τις τελευταίες ημέρες έχω ακούσει και διαβάσει πάρα πολλά για το θέμα της επερχόμενης απεργίας των καθηγητών. Όσα προέρχονται από την κυβέρνηση και τα κανάλια που ελέγχονται απ' αυτήν συνήθως περιέχουν όλα τα στοιχεία της παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η εκάστοτε εξουσία για να παραπλανήσει το κοινό και να το χειραγωγήσει. Κύριος τόπος είναι ότι η απεργία γίνεται από τον Σύριζα και γενικότερα την αριστερά. Αυτό πιστεύουν αρκεί για να δοθεί η εντύπωση της κατευθυνόμενης κομματικά αντίδρασης μιας μειοψηφίας απέναντι στη νομιμότητα. 

Αυτό το γεγονός με εξοργίζει αφάνταστα. Δεν στέκονται στα υπαρκτά προβλήματα της παιδείας, τα οποία οι ίδιοι οι κυβερνώντες δημιούργησαν, ούτε αγωνιούν για το ανύπαρκτο μέλλον των μαθητών, τους οποίους οι ίδιοι προετοιμάζουν για μετανάστες ή φθηνά εργατικά χέρια, βορά των δικών τους πλουτοκρατών. Κατευθύνουν την κοινή γνώμη με τρόπο γκεμπελικό και διχαστικό, επιδιώκοντας την απομόνωση των καθηγητών από την κοινωνία. 
Και μόνο για αυτό αξίζει να απεργήσω. Για να στερήσω τη χαρά από τους κρατούντες να με θεωρούν «γουρουνάκι για σφάξιμο», που τόσα χρόνια ταϊζόμουν από όσα «μαζί φάγαμε», και τώρα ήλθε η ώρα να με θυσιάσουν στο βωμό του Μολώχ της αγοράς.
Για να μείνω πιστός στον όρκο που έδωσα όταν διορίστηκα στην δημόσια εκπαίδευση ότι θα τηρώ το σύνταγμα και τους νόμους, αντιδρώντας σε αυτούς που κυβερνούν με αναγκαστικές ρυθμίσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και νομιμότητας. 
Για να παραμείνω εκπαιδευτικός, που σέβεται το έργο που επιτελεί υπέρ των μαθητών και της κοινωνίας, και όχι υπάλληλος του ΔΝΤ και της τρόικας και στο τέλος θύμα της ξενόδουλης πολιτικής.
Για να μην προδώσω τους συναδέλφους μου, που από κοινού αποφασίσαμε την απεργία, όχι γιατί μας το επέβαλε κάποια κομματική γραμμή αλλά γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο αντίδρασης. 
Για να μπορώ να στέκομαι στα πόδια μου και να έχω φωνή, ακόμη κι απέναντι στην αντιπολίτευση, που για τους δικούς της λόγους επιδιώκει φυσικά να εκμεταλλευτεί τον κοινό αγώνα. 
Για να κρατήσω τη χαρά που ένοιωσα σήμερα στο σχολείο, όταν συνάδελφοι, οι οποίοι δεν έχουν ξανακάνει στο παρελθόν απεργία, δήλωσαν ότι δε μπορούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα του αγώνα και να μείνουν στην μίζερη ατομικιστική τους ασφάλεια. Έτσι το σχολείο τη Δευτέρα θα μείνει κλειστό, ελπίζω για όσες ημέρες κρατήσει ο αγώνας. 
Για να περισώσω έστω και το ελάχιστο από την αξιοπρέπειά μου, που μου καταπάτησαν τόσα χρόνια οι πουλημένες κυβερνήσεις και που ελπίζουν ότι θα μου την καταπατούν και στο μέλλον. 
Για να μπορώ να αισθάνομαι μαθητής αυτού που είπε «τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμο τετέλεκα, την πίστη τετήρηκα», χωρίς να ξεπουλώ τις αρχές μου και την προσωπικότητά μου. 
Για να πάρω πίσω τα χαμένα χρόνια που δούλευα στην ιδιωτική εκπαίδευση και η τρομοκρατία του ιδιοκτήτη μου στερούσε το δικαίωμα της δικαιολογημένης απεργίας ως έσχατο μέσο αγώνα του εργαζόμενου. 
Για να μπορώ να έχω λόγο στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, αγωνιζόμενος για την παύση της κομματικοκρατίας σʼ αυτές και ζητώντας τη συσπείρωση όλων των συναδέλφων σε ενότητα και όχι διάσπαση, που συμφέρει μόνο τους κρατούντες. 
Για να φωνάξω ότι κακώς δεν έγινε πέρυσι η απεργία, όταν πέρασε το δίωρο, πρόπερσι, όταν μας πετσόκοψαν τους μισθούς, αντιπρόπερσι, όταν μας έχωσαν στη μέγγενη των μνημονίων.
Για να εκφράσω την οργή μου για τις απολύσεις των συναδέλφων, για τις μηδενικές σχεδόν μεταθέσεις, για τις ανύπαρκτες αποσπάσεις, για την ταλαιπωρία στις τοποθετήσεις, για την αναλγησία της διοίκησης, για την κατάργηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, για το τέλος που μας ετοιμάζουν οι ισχυροί "του αιώνος τόύτου". 
Ελπίζω ότι δεν είναι πολύ αργά. Γιʼ αυτή την ελπίδα θα κάνω απεργία! Θα κάνω όσο αντέξω και καλώ όλους όσους έχουν τον κοινό προβληματισμό για την Παιδεία και την Αξιοπρέπειά μας να απεργήσουν, δίνοντας στον αγώνα το νόημα που του αρμόζει, μακριά από κομματοδουλικά χαρακτηριστικά και συμφεροντολογικές διαπλοκές.
Θα απεργήσω με την αγωνία και την προσπάθεια αυτή η απεργία να είναι η απαρχή μιας άλλης εποχής για την κοινωνία μας και όχι ένα εργαλείο στη μηχανή όσων ονειρεύονται να πέσει η κυβέρνηση ώστε να ανέβει απλώς μια άλλη. 
Καλή Αρχή συνάδελφοι! 
Γιώργος Τσούπρας
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα