Thumbnail
Μαδώντας τη μαργαρίτα του ΑΣΕΠ

Η Έφη Καλαμαρά, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της στον Alpha 989 και στην Μάχη Νικολάρα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα του ΑΣΕΠ, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα γίνουν την επόμενη χρονιά  και τους εκπαιδευτικούς που μπήκαν σε διαθεσιμότητα και θα επαναπροσληφθούν. Μπορείτε να διαβάσετε το Ρεπορτάζ με όλες τις δηλώσεις της Έφης Καλαμαρά ΕΔΩ

Εν' το μεταξύ σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην φιλολογία περί κομματικών προσλήψεων της Μαρίας Σπυράκη ανέφερε πως "Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα καταργήσει το ΑΣΕΠ, αλλά θα τον θωρακίσει και θα τον αναβαθμίσει ουσιαστικά"

Στην ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρο πως ο ΑΣΕΠ για το δημόσιο δεν θα καταργηθεί. Τι θα γίνει όμως με το χώρο των εκπαιδευτικών;

Το alfavita.gr ήρθε την Δευτέρα 19/01 σε επικοινωνία με την κ. Έφη Καλαμαρά η οποία έκανε τις εξής παρατηρήσεις: 

"Θα αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης αφού έρθουμε σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες. Δεν θα υπάρχει τρόπος πρόσληψης που θα προσβάλει τους εκπαιδευτικούς. ο ΑΣΕΠ για το διορισμό στο δημόσιο δεν θα καταργηθεί. Στην εκπαίδευση θα ανακοινωθεί ο τρόπος πρόσληψης αφού γίνει διάλογος.

Θα γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

Επίσης θα εξαντληθούν όλες οι λίστες, θα διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και θα αναγνωριστεί η εκπαιδευτική προϋπηρεσία."

Καταλαβαίνουμε την δυσκολία να δοθεί πλήρης απάντηση στον τρόπο πρόσληψεων. Παρ'όλα αυτα, οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το έαν, το πότε και πως του ζητήματος των μόνιμων διορισμών που έχει ταλανήσει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Είναι απολύτως φυσιολογικό η μή αποσαφήνιση για την μέθοδο των προσλήψεων να δημιουργεί σύγχηση στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι  εκφράζουν στο alfavita.gr, καθημερινά τα ερωτήματά και τις αγωνίες τους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη χτυπηθεί από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, και τις προεκλογικές υποσχέσεις που αποδείχτηκαν "αδειανά πουκάμισα". Να θυμίσουμε πως από τον Ιούλιο αντιμετώπισαν την μονότονη ομολογία του Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου σε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες για την ανάγκη μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και την πρόθεση να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.  Στο τέλος ο ΑΣΕΠ έγινε εθελοντισμός.

Παναγιώτης Κάτσικας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα