Thumbnail
Δείτε το ΦΕΚ

Θέσεις για μετάταξη εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα

Ανακοίνωση που αφορά στην κινητικότητα των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).
 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
 
Έχοντας υπόψη: 
1. Τις διατάξεις του τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 91 και του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α΄167), όπως ισχύει, καθώς και της παραγράφου 4 του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ. 22274 /9−8−2013 (ΦΕΚ Β΄1992) Υπουργικής Απόφασης. 
2. Το υπ’ αριθμ. 15 πρακτικό της από 20−12−2013 συνεδρίασης του Τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 του ν. 4024/2011, όπου διατυπώνεται η γνωμοδότηση του Συμβουλίου, αναφορικά με το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013,όπως ισχύει, 
που θα μετακινηθεί, με μετάταξη καθώς και η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής, οι οποίοι υπέβαλαν αιτήματα για την κάλυψη θέσεων/υπηρεσιακών αναγκών με τις αντίστοιχες κλάδους/ειδικότητες, ύστερα από τις υπ’ αριθ.ΔΙΠΙΔΔ/Β−2/1/οικ.22788/16.8.2013 και ΔΙΠΙΔΔ/Β.2Δ/50/οικ.29096/25.10.2013 προσκλήσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
3. Το υπ’ αριθμ. 4807/19−12−2013 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 91 του ν. 4172/2013.
4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ανακοινώνει:
 
1. Καλείται το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), όπως ισχύει, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να υποβάλει, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις οποίες κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, Αίτηση − Υπεύθυνη Δήλωση για τη μετάταξή του καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμεί να μεταταχθεί καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό του μητρώο. 
2. Καλούνται οι ως άνω Διευθύνσεις, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των Αιτήσεων−Υπεύθυνων Δηλώσεων των υπαλλήλων, να καταχωρίσουν τα ορθά τους στοιχεία στα σχετικά έντυπα αιτήσεων και να τους τα κοινοποιήσουν με σχετικό αποδεικτικό επίδοσης. Εντός της ίδιας προθεσμίας και σε διάστημα τριών (3) ημερών από την ανωτέρω κοινοποίηση, οι υπάλληλοι δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης στοιχείων ενώπιον των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση. Μετά την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης η κατά περίπτωση αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συντάσσει με ευθύνη της πίνακες συνδρομής κριτηρίων των ως άνω υπαλλήλων και τους αποστέλλει στο ΑΣΕΠ, προκειμένου οι υπάλληλοι να διατεθούν και τοποθετηθούν στους φορείς υποδοχής της παρούσας Ανακοίνωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/ οικ. 22274/9.8.2013 (ΦΕΚ 1992 Β΄) Υπουργική Απόφαση. 
2. Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας του απαιτούμενου ελέγχου νομιμότητας, εκδίδεται η απόφαση μετάταξης του υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε θέσεις που συνιστώνται με την πράξη μετάταξης. 
 
3. Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε φορέα ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα αναφέρονται στους συνημμένους πίνακες Α, Β, Γ, Δ οι οποίοι και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

farmakopoios
ΗΔΙΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες την Κυριακή – Αγωνία εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αττικής
Εκτός λειτουργίας η ΗΔΙΚΑ την Κυριακή - Αδυναμία εκτέλεσης συνταγών
ΗΔΙΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες την Κυριακή – Αγωνία εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αττικής
aksoniki_tomografia
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
Γιατί δεν λειτουργεί όλες τις μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρόλο που υπάρχει πάντα ακτινολόγος σε βάρδια;
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...