Thumbnail
Σύμφωνα με το bankingnews.gr στην πρόσφατη έκθεση της Global Data, η JP Morgan αναλύει μεταξύ άλλων τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, επικεντρώνοντας στην αύξηση της επιρροής των «μη παραδοσιακών» κομμάτων, λόγω της οικονομική κρίσης.

Επιμέλεια - AlfaVita.gr

Μια «απρόσμενη» συμμαχία φαίνεται να έχει η Χρυσή στο θέμα της φυλάκισης των στελεχών της και του χαρακτηρισμού της ως εγκληματικής οργάνωσης. Τον αμερικάνικο επενδυτικό κολοσσό JP Morgan.

Σύμφωνα με το bankingnews.gr στην πρόσφατη έκθεση της Global Data, η JP Morgan αναλύει μεταξύ άλλων τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, επικεντρώνοντας στην αύξηση της επιρροής των «μη παραδοσιακών» κομμάτων, λόγω της οικονομική κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα η τράπεζα κάνει τις εκτιμήσεις για το 2014 αναφέροντας ότι:  «Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αυτή τη στιγμή απασχολημένη με μία προσπάθεια περιορισμού της Χρυσής Αυγής (μίας ακροδεξιάς ομάδας). Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους στην κοινωνική σταθερότητα, και την πιθανότητα να γυρίσει μπούμερανγκ, αν το κράτος θεωρηθεί πως περιορίζει τη νόμιμη πολιτική έκφραση».

Συνεχίζοντας, η JP Morgan παρατηρεί πως η τάση υποστήριξης «μη παραδοσιακών» κομμάτων δεν πρόκειται να υποχωρήσει, και έτσι το κυνήγι της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει τους πιο «ριζοσπαστικούς» (όπως τους αναφέρει) ψηφοφόρους σε άλλα κόμματα, ενώ το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, τη στιγμή που όλες οι παρατάξεις αντιστέκονται όλο και περισσότερο στη λιτότητα και ζητούν ελάφρυνση χρέους, προκαλεί ξεκάθαρους κινδύνους τόσο για την εσωτερική σταθερότητα της χώρας, όσο και για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το ξένο τραπεζικό κεφάλαιο δείχνει ανοιχτά την προτίμησή του στην παρουσία της χρυσής αυγής στο πολιτικό σκηνικό, κάτι όχι και τόσο απρόσμενο για να λέμε την αλήθεια. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα