Thumbnail
Το κινηματικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιούν νέα 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 9.30 το πρωί έχουν κλείσει το ένα ρεύμα της ΕΟ προς Αθήνα, αφήνοντας ελεύθερη μια λωρίδα κυκλοφορίας, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ το ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο είναι ανοιχτό, στο ύψος του εργοστασίου της «Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα.

Ενώ χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας σε όλο το Θριάσιο, όπου και κάλεσαν επίσης στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 19 Φλεβάρη μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.

Το κινηματικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών:
 
  • Την Πέμπτη 20/2: Στάση εργασίας 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της «Χαλυβουργικής».
 
  • Την Παρασκευή 21/2: Στάση εργασίας 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι και γενική συνέλευση των εργαζομένων.
 
Σε κοινή ανακοίνωσή των φορέων που καλούν αναφέρουν:
 
«Η εργοδοσία της "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ" έβγαλε σε διαθεσιμότητα 200 εργαζόμενους από τους 263 που έχουν απομείνει. Το 2013, η εργοδοσία είχε απολύσει 148 εργαζόμενους και είχε μειώσει τους μισθούς. Στη "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ", η εργοδοσία, αφού απέλυσε πάνω από 150 εργαζόμενους, επέβαλε διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής εργασία στους υπόλοιπους και τώρα απειλεί με οριστικό κλείσιμο.
 
Οι βιομήχανοι του κλάδου αφού θησαύρισαν από την καπιταλιστική ανάπτυξη, σήμερα μας ζητάνε να μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης, λες και μοιραζόμασταν τα πλούτη τους τις καλές μέρες.
 
Οι εργοδοτικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕΜ, Εργατικό Κέντρο και ΓΣΕΕ μαζί με τους Δημάρχους και την Περιφέρεια μας καλούν να αγωνιστούμε για φθηνό ρεύμα για τους βιομηχάνους "για να σωθούν τα εργοστάσια". Ξέρουμε όλοι ότι όποιες μειώσεις γίνουν στο ρεύμα των βιομηχανιών, τα μονοπώλια, που ελέγχουν τον τομέα ενέργειας, θα μετακυλήσουν το κόστος στο δικό μας ρεύμα.
 
Είναι οι ίδιες πλειοψηφίες που μας ζητούσαν να δεχθούμε μειώσεις μισθών. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι ο 9μηνος ηρωικός αγώνας των εργατών στην "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ" ήταν "τυφλή σύγκρουση".
 
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων. Τα κλείνουν οι καπιταλιστές όταν δε βγάζουν τα κέρδη που θέλουν, όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις, όταν τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες με μισθούς πείνας.
 
Πώς θα σωθεί ο κλάδος του μετάλλου στην Ελλάδα όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση - που αυτοί προσκυνάνε - κλείνει Αμυντική και Ναυπηγική Βιομηχανία, έχει νεκρώσει η οικοδομική δραστηριότητα;
 
Δουλειά στους χιλιάδες μεταλλεργάτες, οικοδόμους, τσιμεντεργάτες που είναι άνεργοι ή κινδυνεύουν με απόλυση μπορεί να δώσει η διεκδίκηση για να γίνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα υγείας, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, που λείπουν στην περιοχή μας και πανελλαδικά.
 
Έργα που είναι απαραίτητα για τη ζωή μας αλλά δε γίνονται γιατί τον έλεγχο της οικονομίας και την πραγματική εξουσία την έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που επιλέγουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα που θα γίνουν οι επενδύσεις.
 
Δυναμώνουμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Για να έχει αυτός ο αγώνας νικηφόρα προοπτική, πρέπει να σημαδεύει τον πραγματικό μας αντίπαλο, δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να διεκδικεί την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών». 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές