Thumbnail
Προ δύο ημερών, η ομάδα που διοικεί την ΕΜΕ εδώ και 30 χρόνια έστειλε στους συναδέλφους μια ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι οι Γ. Κερασαρίδης και Α. Χρονοπούλου «τους επιτίθενται με αναλήθειες».

Η ΤΕΛΕΙΑ  ΣΥΓΧΥΣΗ

ή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ  ΚΕΙΜΕΝΟ

Προ δύο ημερών, η ομάδα που διοικεί την ΕΜΕ εδώ και 30 χρόνια (και όλοι μας γνωρίζουμε που την οδήγησε), έστειλε στους συναδέλφους μια ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι οι Γ. Κερασαρίδης και Α. Χρονοπούλου «τους επιτίθενται με αναλήθειες». Μετά την, αχαρακτήριστη κατά τη γνώμη μας, ανακοίνωσή τους, ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενέ τους;  Ας δούμε, όμως τα πράγματα μέσα από το κείμενό τους:

α.  Γράφουν: «…Καταρχήν επισημαίνουμε ότι οι ενάγοντες εξέθεταν 5 λόγους στην αγωγή τους…» και «…Από τους 5 αυτούς λόγους το δικαστήριο έκρινε εν μέρει βάσιμο τον έναν,…» και «…αποκρύπτονται συστηματικά από τους ενάγοντες, οι οποίοι σε δημοσίευμά τους δηλώνουν αναληθώς ότι «δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις μας».

Απαντούμε: ● αρχικά υπενθυμίζουμε πως με την αγωγή μας αυτή επιδιώκαμε δύο πράγματα α) να αποφανθεί η δικαιοσύνη πάνω στο κομβικό σημείο σχετικά με το αν είναι νόμιμο η Εφορευτική Επιτροπή να καταστρέφει εκλογικά τεκμήρια της επιστολικής ψήφου, β) εάν αυτό είναι παράνομο να αποκατασταθεί η στρεβλωθείσα κατάσταση.

● Προσηλωμένοι σ’ αυτούς τους στόχους υποστηρίξαμε και τα ανάλογα επιχειρήματα. Δύο ήσαν οι λόγοι που επικαλεσθήκαμε, όλα τα άλλα ήσαν επικουρικά. Οι δύο λόγοι ήσαν i) η παράνομη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (3/3/2013) σχετικά με τη διατήρηση του εκλογικού υλικού των αντεπιστελλόντων μελών, ii) η παράνομη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής.

● Ως προς την στόχευσή μας δικαιωθήκαμε πλήρως. Να τι λέει η απόφαση

«ΔΕΧΕΤΑΙ την αγωγή.

ΑΚΥΡΩΝΕΙ την από 3/3/2013 απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως του εναγομένου σωματείου ως προς το τμήμα της απορρίψεως της προτάσεως σχετικά με την διατήρηση του εκλογικού υλικού των αντεπιστελλόντων μελών και της από 10/3/2013 αποφάσεως - πρωτοκόλλου αρχαιρεσιών της Εφορευτικής Επιτροπής του εναγομένου σωματείου. 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το εναγόμενο στην καταβολή των δικαστικών εξόδων των εναγόντων….»

Το τι σημαίνει αυτή η απόφαση το κατανοεί κι ένας μαθητής Γυμνασίου˙ σημαίνει πως το νυν ΔΣ έπρεπε να παραιτηθεί άμεσα, να διορισθεί από το Δικαστήριο προσωρινό ΔΣ με σκοπό τη μέριμνα για την έγκριση του νέου Καταστατικού και αφού εγκριθεί να προκηρυχθούν εκλογές.

β.  Γράφουν: ●  «Ας σημειωθεί ότι τα 2 από τα 5 μέλη της εφορευτικής επιτροπής ανήκαν στην παράταξη των εναγόντων και δεν έθεσαν θέμα τήρησης του σχετικού καταλόγου κατά την εκλογική διαδικασία» και «Στις εκλογές του 2011, όταν εκλέχθηκαν οι Κερασαρίδης και Παπαϊωάννου και πάλι είχαν καταστραφεί αυτά τα ψηφοδέλτια. Επίσης και στις εφορευτικές επιτροπές τόσων εκλογών, στις οποίες συμμετείχαν πάντα μέλη της παράταξής τους, δεν είχαν ποτέ αντίρρηση για την καταστροφή αυτή»

Απαντούμε: ● Οι άνθρωποι αυτοί βλέποντας πως έφτασε το τέλος της μακροχρόνιας "βασιλείας" τους, έπαθαν σύγχυση και δεν είδαν πως στη σελίδα 111 του επίσημου Βιβλίου Πρακτικών της Εφορευτικής Επιτροπής είναι καταχωρημένη η ένσταση του Γιάννη Κερασαρίδη, την οποία, περιληπτικά, σας παρουσιάζουμε, για να δούμε του λόγου το αληθές για «…τα 2 από τα 5 μέλη…»:   

«ΕΝΣΤΑΣΗ

ΑΘΗΝΑ 10/3/2013

Κύριε πρόεδρε,

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Κύριε πρόεδρε, με ποιο τρόπο ένας υποψήφιος, κάνοντας ένσταση, θα μπορέσει να ελέγξει:

α) (σε οικονομικά τακτοποιημένους)   τη γνησιότητα ορισμένων υπογραφών στα «Στοιχεία Ψηφοφόρου», όταν αυτά θα έχουν καταστραφεί;

β)  σε φερόμενους ως οικονομικά  μη τακτοποιημένους και εκ των  υστέρων αποδεικνυόμενους ότι ήσαν οικον. τακτοποιημένοι;

Ελπίζοντας πως θα πρυτανεύσει το πνεύμα της πλήρους διαφάνειας και δεν θα οδηγηθούμε  σε  νομικές  καταφυγές,   ακυρώστε  την  ούτως  ή  άλλως  (νομικά) καταρριπτέα απόφασή σας. 

Ζητώ να κρατηθούν τα παραπάνω στοιχεία

με εκτίμηση           

Γιάννης ΚερασαρΙδης»

ακολουθεί ιδιόχειρη σημείωση της Εφορ. Επιτροπής

«απορρίφθηκε από την Εφορευτική με ψήφους: κατά 3, υπέρ 2» (!!!!)

● Φυσικά και στις εκλογές του 2011 έγινε η ίδια παρανομία και υποβάλλαμε ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή, με τη διαφορά πως τότε δεν προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη.

 

γ.  Γράφουν: ● «περισσεύουν άλλα 231 ψηφοδέλτια που δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών ακόμα και αν τα υπολογίζαμε όλα στην δική τους παράταξη»

Απαντούμε: ● Οι άνθρωποι αυτοί βλέποντας πως έφτασε το τέλος της μακροχρόνιας "βασιλείας" τους, ξέχασαν ακόμη και την πράξη της πρόσθεσης. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ένα παιδάκι της Γ΄ του Δημοτικού Σχολείου και του ζητήσαμε να κάμει οκτώ προσθέσεις: να προσθέσει τον αριθμό 231 με τον αριθμό των ψήφων που πήραν οι οκτώ πρώτοι υποψήφιοι της παράταξής μας. Το παιδάκι μας έδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα: 479, 454, 428, 417, 405, 394, 389, 388,  που με βάση τα αποτελέσματα οι υποψήφιοί μας αυτοί κατελάμβαναν έδρα στο ΔΣ με σειρά: 2ος, 5ος,7ος, 9η,10ος,12η,14ος,15ος, δηλ. οι 8 στους 15 θα ήταν της Παράταξής μας, δηλ. θα είχαμε πλειοψηφία. Ελπίζω να κατάλαβαν τώρα ότι ανατρέπονται τα αποτελέσματα. 

 

δ.  Γράφουν: ●  «Ήδη το ΔΣ της ΕΜΕ έχει ξεκινήσει τη νομική διαδικασία αλλαγής Καταστατικού από το Ειρηνοδικείο»

Απαντούμε: ● Χωρίς ίχνος ντροπής ανακοινώνουν ότι το ΔΣ, δηλ. αυτοί οι κύριοι, εδέησαν να καταθέσουν στο Δικαστήριο το αναθεωρημένο Καταστατικό, που είχε ψηφιστεί από την Καταστατική Συνέλευση στις 20/1/2013, δηλ. μετά από 11 ολόκληρους μήνες αποφάσισαν να το καταθέσουν για έγκριση. Ρωτήστε τους: γιατί τόσους μήνες δεν το κατέθεταν;  Εμείς, για μεγάλη ατυχία τους, ξέρουμε.

 

Άλιμος 20/12/2013

Γιάννης Κερασαρίδης

[email protected]

το κείμενο αναρτάται σε: alfavita και Μαθηματικά Τετράδια

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)