Thumbnail
To γύρο του κόσμου έχει αρχίσει να κάνει το βίντεο που διακωμωδεί τις συμβουλές οικονομικής διαχείρισης που δίνει η αλυσίδα McDonalds στους εργαζόμενούς της μέσω ενός διαδικτυακού τόπου της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κίνηση Low Pay Is Not OK ετοίμασε ένα βιντεο 90 δευτερολέπτων με τον γνωστό κλόουν της αλυσίδας, τον Ρόναλντ, που τινάζει στον αέρα αυτές τις συμβουλές. Π.χ., η εταιρεία συμβουλεύει τους εργαζόμενούς της να «κόβουν το φαγητό τους σε μικρές μπουκιές ώστε να τρώνε λιγότερο και να χορταίνουν καλύτερα». Επίσης τους συνιστά να κάνουν δύο φορές το χρόνο διακοπές, αλλά και να μην παραπονιούνται γιατί έτσι αυξάνονται τα επίπεδα του άγχους, δηλαδή τους λέει «αποδεχτείτε τη μοίρα σας για να είστε υγιείς»!

Μια άλλη συμβουλή είναι να τραγουδάνε (εκτός των ωρών εργασίας, υποθέτουμε) για να αισθάνονται καλύτερα… Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της κίνησης, το 52% των εργαζομένων στις αλυσίδες fast food καταφεύγουν στα κουπόνια τροφίμων και στα κοινωνικά ιατρεία για να επιβιώσουν. Βασικό αίτημα του μεγαλειώδους -και όχι μόνο για τα αμερικανικά δεδομένα- κίνημα των εργαζομένων στα φαστφουντάδικα είναι η αύξηση του ωρομίσθιου από 7,25 σε 15 δολάρια την ώρα. 

 

Σύμφωνα με τη λαϊκή μυθολογία, η Μαρία Αντουανέτα είπε «ας φάνε παντεσπάνι», εννοώντας τον πεινασμένο για ψωμί λαό του Παρισιού. Τώρα η McDonalds συμβουλεύει τους εξαθλιωμένους εργαζόμενούς της πώς να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι… ή μάλλον πώς να το κόβουν σε μικρά κομματάκια ώστε να προκύψουν πολλά μικρά παξιμαδάκια (τι να κάνουμε, επηρεαστήκαμε κι εμείς από την γκρίνια κάποιων πενόμενων βουλευτών της ελληνικής Βουλής).
 
Πηγή: mao.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο