Thumbnail
"Δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού" ανέφερε η νέα πρόεδρος της Βουλής. 

Υποψήφια για το αξίωμα ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής με ευρεία συναίνεση ,καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά της. Ρεκόρ ψήφων όλων των εποχών με 235 ψήφους. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο άτυπο ρεκόρ κατείχε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον Ιούνιο του 2012 με 223 ψήφους

Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν θα είναι εκτροφείο σκανδάλων και πλυντήριο ποινικών υποθέσεων

Δήλωση Ζωής Κωνσταντοπούλου

"Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα, γιατί το επιλέξαμε και γιατί μας επέλεξαν οι πολίτες αυτής της χώρας, ο λαός της πατρίδας μας που αγωνιά και αγωνίζεται για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ελευθερία. Για αξίες και αγαθά που κατακτήθηκαν με θυσίες. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι μόνο ο κορυφαίος θεσμός της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι η ασπίδα της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Χθες σε μια ιστορική συνεδρίαση της Βουλής δόθηκαν για πρώτη φορά θρησκευτικός και πολιτικός όρκος. Περιεχόμενο ήταν η πίστη στην πατρίδα και τη Δημοκρατία και ο σεβασμός στο Σύνταγμα. Ο όρκος σημαίνει την ενεργό υποχρέωση του καθενός και της καθεμιάς από εμάς, να δίνουμε περιεχόμενο στο δημοκρατικό πολίτευμα, να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και να προστατεύουμε διεθνώς την υπόσταση της πατρίδας μας.

Στη Βουλή πρέπει να λειτουργήσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και είμαι σίγουρη ότι πρώτος θα δώσει το παράδειγμα ο πρωθυπουργός και θα αακολουθήσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, που πρέπει να προσέρχονται και να απαντούν. Δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως η κατάχρηση του κατεπείγοντως και των τροπολογιών. Δεν θα γίνονται άσχετες τροπολογίες ή εκπρόθεσμες, όπως και νομοσχέδια που δεν τηρούν της απαραίτητες προϋποθέσεις, βάσει του Συντάγματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η κα Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, όπως επίσης και όλους τους βουλευτές που στήριξαν την υποψηφιότητά της.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας πολιτικό όρκο έδωσαν για τη βουλευτική τους ιδιότητα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων.
Για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων προτείνονται οι Αλέξης Μητρόπουλος (α' αντιπρόεδρος), Γιάννης Μπαλάφας (β' αντιπρόεδρος) και Δέσποινα Χαραλαμπίδου (γ' αντιπρόεδρος). Από τη ΝΔ υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κοσμήτορες της Βουλής προτείνονται οι Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας. Για γραμματείς οι Παναγιώτα Δριτσέλη, Δανάη Τζίκα, Ζήσης Ζάννας και Βασίλης Τσίρκας.

Επίσης, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Χρήστος Μαντάς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη.

Διευθυντής της ΚΟ ο Κώστας Αθανασίου, συντονιστής της ΕΕΚΕ ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τελικά το απόγευμα της Κυριακής (ώρα 18:00).

Την πρώτη ημέρα αναγιγνώσκονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στη συνέχεια διεξάγεται συζήτηση επ' αυτών και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνου και Ελένης
Το απαγορευμένο φιλί: Γιατί ο ΑΝΤ1 έριξε «μαύρο» στο πασχαλινό επεισόδιο του «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Ξέρετε γιατί ο ΑΝΤ1 έριξε «μαύρο» στο πασχαλινό επεισόδιο του «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Το απαγορευμένο φιλί: Γιατί ο ΑΝΤ1 έριξε «μαύρο» στο πασχαλινό επεισόδιο του «Κωνσταντίνου και Ελένης»
emma
Συγκλονίζει η μητέρα της φοιτήτριας που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη: «Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα»
«Μου λείπεις όσο δεν φαντάζεσαι .. Σ’ αγαπώ όσο οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν»
Συγκλονίζει η μητέρα της φοιτήτριας που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη: «Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα»