Thumbnail
Καταγγελία εκπαιδευτικών

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία που έγινε στην ΟΙΕΛΕ από εκπαιδευτικούς η οποία αναφέρει πως μεγάλο ιδιωτικο ΙΕΚ πίεσε αφόρητα να παραστούνη οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου σε προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε σπί της για τον Υπουργό Παιδείας

Εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ ενημέρωσαν την ΟΙΕΛΕ πως η εργοδότριά τους διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη βράδυ προεκλογική συγκέντρωση στο σπίτι της για τον Υπουργό Παιδείας και τους πίεσε αφόρητα για να παραστούν.

Η καταγγελία αποκτά τεράστιες διαστάσεις, αν συνυπολογιστεί ότι ο κ. Λοβέρδος είχε εργαστεί στο συγκεκριμένο ΙΕΚ, για το οποίο μάλιστα έχουν υπάρξει καταγγελίες για βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε χθες επιστολή (συνημμένη) για το ζήτημα προς τον κ. Λοβέρδο, με την οποία ζητούνταν εξηγήσεις για το περιστατικό και διενέργεια άμεσου ελέγχου για να εξεταστούν οι καταγγελίες για το εν λόγω ΙΕΚ. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η επιστολή έμεινε αναπάντητη. Προφανώς η κάθαρση στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ και των κολλεγίων για την οποία είχε δεσμευτεί πολλάκις ο κ. Λοβέρδος ήταν ένα τρυκ για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, καθώς έμεινε στα χαρτιά. 

Η υπόθεση θυμίζει έντονα την περίοδο των εκλογών του 2012, όπου, όπως είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία μας τότε, σε αρκετά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια οι εργοδότες συγκέντρωναν τους εργαζόμενους και τους πίεζαν ασφυκτικά να μην ψηφίσουν υπέρ συγκεκριμένου κόμματος, ενώ αντίθετα πριμοδοτούσαν τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η χειραγώγηση της πολιτικής άποψης, ή της ψήφου των πολιτών μέσω εργοδοτικών πιέσεων αποτελεί σκοτεινή και σκοταδιστική πρακτική που δεν τιμά τους εμπλεκόμενους και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Η επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον Υπουργό Παιδείας:

 

ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων  κ. Α. Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,

Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι συνάδελφοί μας υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν σε προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε για λογαριασμό σας ιδιοκτήτης (και πρώην εργοδότης σας) ιδιωτικού ΙΕΚ, που βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτά για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα διπλό, βαρύτατο ολίσθημα. Από τη μια μεριά επιχειρείται να χειραγωγηθεί η συμμετοχή, η πολιτική άποψη και ενδεχομένως η ψήφος πολιτών λίγες ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία, από την άλλη επιβραβεύεται η παράνομη επιχειρηματική λειτουργία στην εκπαίδευση μέσω της στήριξης ενός υψηλόβαθμου πολιτικού λειτουργού και δη του Υπουργού της Παιδείας!

Ζητούμε άμεσα να διατάξετε την παρέμβαση των εποπτικών θεσμών και της δικαιοσύνης για να διαλευκανθεί επιτέλους η επιχειρηματική ανομία και η διαπλοκή στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ, όπως είχατε δεσμευτεί και δεν έχετε ακόμη τηρήσει. Η Ομοσπονδία μας αναμένει ενημέρωση για τις σχετικές ενέργειές σας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία