Thumbnail
Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση “περιμένει υπογραφή"...

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ .... ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση “περιμένει υπογραφή", συνώνυμη σχεδόν με την “τελειωμένη δουλειά” και αποδεκτή με ανακούφιση, αφού μια υπογραφή απαιτεί  κλάσματα δευτερολέπτου.

Στην προκειμένη περίπτωση η διαδικασία είναι ακόμα ευκολότερη, αφού η  υποβολή δικαιολογητικών των μεταθέσεων επαναλαμβανόταν επί σειρά ετών με πανομοιότυπο τρόπο, σχεδόν αυτοματοποιημένα. Προετοιμασία της  εγκυκλίου (ίδια με της προηγούμενης χρονιάς) υπογραφή, δημοσίευση το Νοέμβριο, εφαρμογή ως 30 Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο το ίδιο, χωρίς προσθήκες, τροποποιήσεις, νομοπαρασκευαστικές επιτροπές κλπ. Ο διάβολος όμως κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες! Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες και τα απαιτούμενα δέκατα δευτερολέπτου δεν βρέθηκαν ακόμα.

Για να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους: ή δε γνωρίζουν τι να κάνουν με τις μεταθέσεις ή γνωρίζουν, αλλά επειδή  δεν είναι ευχάριστο, δεν είναι ούτε ανακοινώσιμο.

Η διαχείριση των αποσπάσεων και η τοποθέτηση του Υφυπουργού στη Βουλή, δεν αφήνει πολλές πιθανότητες στο  πρώτο. Η δε πρόσφατη φαεινή ιδέα να τοποθετηθούν οι των γραφείων σε σχολεία, δείχνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα παρακάμπτεται η νόμιμη διαδικασία, μέχρι να καταργηθεί εντελώς.  

Όμως τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Όχι μόνο ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε αλλά έχουμε μπροστά μας και εκλογές, στις οποίες η κυβέρνηση θα λάβει μέρος με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό ανοίγει και μια μεγάλη παγίδα υποκλοπής ψήφου, με αντάλλαγμα την ικανοποίηση αιτημάτων....μετά την εκλογή.

Ποια θα ήταν άραγε η απάντησή τους, στην πρόταση να γίνουν οι υπηρεσιακές μεταβολές πριν τις εκλογές με την εφαρμογή των νόμων που ισχύουν; Αστεία πράγματα!

Ποια θα ήταν η δική μας στάση σ’ένα πιθανό τέτοιο αλισβερίσι;  Ας μη γελιόμαστε, όσοι έχουν “γερό δόντι” - και ξέρουν καλά αυτοί ποιοι είναι-  πάλι θα βολευτούν και δυστυχώς πάντα θα βολεύονται εις βάρος όλων ημών  Πρόκειται για δικά τους παιδιά τα οποία δε συνωστίζονται στα βολευτικά γραφεία, ούτε οι αιτήσεις τους καταφθάνουν σωρηδόν στα φαξ των γραφείων αυτών. Όλα είναι τακτοποιημένα από πριν.  Για να λειτουργήσει όμως αποτελεσματικά το κόλπο απαιτείται η συμμετοχή των πολλών, η οποία ισχυροποιεί τη ρουσφετολογία και ανακατεύει τους “εκλεκτούς” με τους

 αδικημένους ώστε στο τέλος να φανεί πως δεν υπήρξε αδικία απλώς.... ατυχία, που θα διορθωθεί αργότερα... αργότερα του χρόνου...

   Θα ήταν ίσως καλύτερα αυτοί και οι προστάτες τους να απομονωθούν. Για ποιο λόγο άραγε θα’ πρεπε κάποιος να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας πως δεν “εκλεκτός” ;

-Μα γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία; Πριν πεθάνει όμως η ελπίδα, έχει ήδη “πεθάνει” αυτός που την είχε.

ΚΩΣΤΑΣ  ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα
ΠΑΔΑ: Διεθνής ημερίδα #crAIme για το έγκλημα και την τεχνητή νοημοσύνη
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΔΑ, το Center for Cybercrime Studies του John Jay College of Criminal Justice του Πανεπιστημίου City της Νέας και...
ΠΑΔΑ: Διεθνής ημερίδα #crAIme για το έγκλημα και την τεχνητή νοημοσύνη
columbia
Ημέρες Βιετνάμ στις ΗΠΑ! Οι αντιδράσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια φουντώνουν!
Το βίντεο από το Χάρβαρντ - Βίντεο από τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο του Τέξας- Μακαρθισμός σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την σφαγή στη Γάζα!
Ημέρες Βιετνάμ στις ΗΠΑ! Οι αντιδράσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια φουντώνουν!