Thumbnail
Πρόσθετα μέτρα για το αδιάβλητο των εξετάσεων

Ακόμη και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα τεθεί στην «υπηρεσία» των Πανελλαδικών, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά και αν διασφαλισθεί με απόλυτο τρόπο το αδιάβλητο των εξετάσεων, από τις οποίες κρίνεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών.

Η αντίστροφή μέτρηση για την έναρξη των εξετάσεων την ερχόμενη Δευτέρα άρχισε και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται επί ποδός. Οι δοκιμαστικές εκπομπές των θεμάτων προς τα εξεταστικά κέντρα έχουν αυξηθεί, οι εκπαιδευτικοί επιτηρητές και διορθωτές έχουν ενημερωθεί για τα καθήκοντά τους και όπως τόνισε στο «ΕΘΝΟΣ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης,, που έχει την ευθύνη για τη διενέργει των εξετάσεων «το υπουργείο είναι έτοιμο για την ομαλή διεξαγωγή του. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θέλουμε τα παιδιά να είναι ήσυχα και να τα καταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την εξαιρετικά στρεσογόνο διαδικασία».

Σύσκεψη

Προχθές έγινε σύσκεψη με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του υπουργείου Παιδείας, όπου αναλήφθηκαν τα ζητήματα ασφαλείας των ψηφιακών συστημάτων και  οι τρόποι μετάδοσης των θεμάτων και των αποτελεσμάτων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαθέτει έως την καταληκτική ημερομηνία των εξετάσεων, σε καθημερινή 24ωρη βάση, εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα συνδράμει στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της απρόσκοπτης μετάδοσης των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και τη μετέπειτα μετάδοσης της βαθμολογίας.

Το προσωπικό αυτό θα παρέχει οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη χρειαστεί, θα διεξάγει συνεχή διαδικτυακή έρευνα και τέλος θα επέμβει άμεσα σε οποιαδήποτε περιστατικό απαιτηθεί.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κρίνεται αναγκαία καθώς όπως λέει ο κ. Χασάπης «η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Πρέπει να διασφαλίσουμε περιπτώσεις υποκλοπών στις δορυφορικές επικοινωνίες και να προστατέψουμε από κακόβουλες ενέργειες το δίκτυο μετάδοσης των θεμάτων.

Η κοινωνία έχει εμπιστευτεί το σύστημα αυτό και το αδιάβλητο που το χαρακτηρίζει και γι’ αυτό πρέπει με κάθε πρόσθετο μέσο να το εξασφαλίσουμε και φέτος. Κατά τα λοιπά έχουμε ήδη κάνει ευρέια σύσκεψη και με άλλους φορείς όπως το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κ.α. προκειμένου όλοι να είναι σε ετοιμότητα και να επέμβουν εφόσον χρειαστεί».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα