Thumbnail
Εργα και ημέρες της έκπτωτης διοίκησης της ΕΜΕ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΤΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΕ

 

Την Κυριακή 9/3/2014 η έκπτωτη διοίκηση της ΕΜΕ, πάνω στην απόγνωσή της (αφού  τελειώνει η μακρόχρονη "βασιλεία" της), σημείωσε τριπλό ρεκόρ στο προσφιλές της σπορ (δηλ. στο άλμα εις βάθος). Συγκάλεσε μια συνέλευση τελείως παράνομη. Γι αυτό ο  γράφων, εξουσιοδοτημένος από την "Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ", εξαρχής πήρε το λόγο και δήλωσε πως:

 

«Δεν λαμβάνουμε μέρος στη διαδικασία επειδή θεωρούμε παράνομη την παρούσα συνέλευση, για τους παρακάτω τρεις λόγους:  

Πρώτος λόγος

«Η ΚΙΝΗΣΗ μας θεωρεί την παρούσα Συνέλευση άκυρη:

Επειδή συγκαλείται από ένα ΔΣ που είναι έκπτωτο με βάση την υπ’ αριθ. 6341/2013 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αφού η κατάθεση Έφεσης από μέρους του ΔΣ (μέχρι που να εκδικαστεί και εφόσον δικαιωθεί), δεν καταργεί την οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου»

 

Δεύτερος λόγος

Η έκπτωτη Διοίκηση

α) μετέτρεψε την "ετήσια τακτική απολογιστική συνέλευση" σε "εκλογο-απολογιστική συνέλευση" κι αυτό τεκμαίρεται από τον «Απολογισμό δράσης του ΔΣ της ΕΜΕ για το έτος 2013»

β) συναισθανόμενη το μέγεθος της παρανομίας (αφού την ξεφωνήσαμε έντονα τις προηγούμενες ημέρες), λόγω της ως άνω μετατροπής, ξαφνικά «διαγράφει» από την ημερήσια διάταξη τα σχετικά θέματα (θέματα υπ’ αριθ. 7 και 8). Όμως κι αυτό είναι παράνομο, γιατί ημερήσια διάταξη που κοινοποιήθηκε κανονικά (και γραπτά) στα μέλη δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Κάτι τέτοιο ακυρώνει τη νομιμότητα της συνέλευσης.

 

Τρίτος λόγος

Κάλεσαν τους συναδέλφους να μετάσχουν α) σε τακτική Γενική Συνέλευση, β) με ημερήσια διάταξη  εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Εμείς απορούμε για ένα πράγμα: κανείς τους δεν κατάλαβε πως μ’ αυτό τον τρόπο υιοθετούσαν μια καθαρά λογική αντίφαση; Κρίμα, γιατί στους κόλπους τους περιλαμβάνουν καθηγητάδες Μαθηματικών με βαρύγδουπους τίτλους. Οι σοφοί μας αυτοί καθηγητές, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πως αυτή η κλασική (καθαρά μαθηματικού τύπου λογική αντίφαση), σε νομικό επίπεδο παραπέμπει σε παράνομη συνέλευση;  Οι σοφοί μας καθηγητές το αγνόησαν˙ βάφτισαν «…τη χήνα σε ψάρι…»[1] και συνέχισαν ψηφίζοντας, με πρωτόγνωρο ζήλο, ό,τι και να τους παρουσίαζε η έκπτωτη διοίκηση.

 

Επιμύθιο

Η προσέλευση των συναδέλφων στη "Συνέλευση", ήταν αποκαλυπτική. Από τα 11000 εγγεγραμμένα μέλη, προσήλθαν στη "Συνέλευση" μόνο 126 συνάδελφοι (το 1,1% !!!), από δε τα 5000 μέλη του Λεκανοπεδίου Αττικής το 2,5% (!!!). Εκεί  οδήγησαν τους συναδέλφους, οι "σωτήρες" του ιστορικού μας σωματείου.

Εμείς, θα περιμένουμε την εκδίκαση των ασφαλιστικών στις 21/3/2014 και στη συνέχεια μας περιμένει τιτάνιο έργο: διαφάνεια, ύψωση της ΕΜΕ σε επιστημονικό σωματείο, επάνοδος των συναδέλφων που απομακρύνθηκαν επειδή αηδίασαν.

 

Γιάννης Κερασαρίδης

[email protected]

 


[1] Εμμανουήλ  Ροϊδη  «Η Πάπισσα Ιωάννα»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gerasimos_siasos
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Δείτε τα πορίσματα της Συνόδου Αντιπρυτάνεων
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
kylikeio
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Αναζητείται νέο, πιο υγιεινό «μενού» στα τρόφιμα που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, με υγιεινά τρόφιμα με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και...
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας