Thumbnail
Για να αποτρέψουν την ήττα τους στις επερχόμενες εκλογές

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρά σε άνοιγμα στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση του λεγόμενου κεντροαριστερού πόλου, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ.

«Προφανώς ισχύει η πρόταση προς τη ΔΗΜΑΡ συνολικά» δηλώνει στο σημερινό "Έθνος της Κυριακής", διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «απευθυνόμαστε και προς όλα τα πρόσωπα του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου».
Αναφερόμενος στην επιλογή του Ποταμιού να συνεργαστεί με την ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Ποτάμι, στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε μια ταυτότητα».
 
Παράλληλα στην ίδια ακριβώς ρότα και με τους ίδιους στόχους, οργιάζει το παρασκήνιο με στόχο τη σαλαμοποίηση ή τη διάλυση των μικρότερων κομμάτων και τον προσεταιρισμό ανεξάρτητων βουλευτών, προκειμένου να στηριχθεί η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. 
Στόχος της επιχείρησης, που προωθεί το περιβάλλον Σαμαρά, είναι να βρεθούν "πρόθυμοι", που θα στηρίξουν τα νέα επώδυνα μέτρα, και με πρόσχημα τη σταθερότητα να στηθεί νόθα προεδρική πλειοψηφία, προκειμένου να αποφευχθεί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. 
ΔΗΜ.ΑΡ. και ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται στο επίκεντρο της επιχείρησης με στόχο τη δορυφοροποίησή τους ή τη σαλαμοποίησή τους. 
Σαμαράς και Βενιζέλος τάζουν υπουργεία και προσπαθούν να απορροφήσουν "όμορα" πολιτικά σχήματα για να αποτρέψουν την ήττα τους στις επερχόμενες εκλογές

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιώργος Νικολάου
Το όνειρο ενός νέου επιστήμονα Έλληνα Ρομά έγινε πραγματικότητα στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Από τον καταυλισμό Ελλήνων Ρομά Γέρακα στα έδρανα
Το όνειρο ενός νέου επιστήμονα Έλληνα Ρομά έγινε πραγματικότητα στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Παύλος Μαρινάκης - Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μαρινάκης για πόλεμο Ισραήλ – Ιράν: Κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας δεν υπάρχει
Για τα Τέμπη: «Δεν το πιστεύει κανένας λογικός άνθρωπος ότι υπάρχει σύνδεση με τον πρωθυπουργό»
Μαρινάκης για πόλεμο Ισραήλ – Ιράν: Κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας δεν υπάρχει
Κυριάκος Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης»
Μητσοτάκης: «Ένα παγκόσμιο πείραμα σε βάρος της ψυχικής υγείας των παιδιών μας βρίσκεται σε εξέλιξη»
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης»