Thumbnail
Επιστολή

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων ΤΕΓ Παρισιού Raymond Queneau

Αξιότιμε κ. Χασάπη,

είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ΤΕΓ Παρισιού (Raymond Queneau) και θα ήθελα να σας μεταφέρω καταρχήν την αγωνία όλων των γονέων σχετικά με το πρόβλημα των παρατάσεων των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό που έχει δημιουργηθεί.

Τα ΤΕΓ στο Παρίσι είναι αναγνωρισμένα, (πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που επιβάλει ο νόμος ΦΕΚ 1430 / 30-4-2012). 

Είναι δημόσια, οι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι χωρίς επιμίσθιο, οι περισσότεροι για πολλά χρόνια ανανεώνουν την απόσπασή τους είτε γιατί το επιβάλλει η οικογενειακή τους κατάσταση είτε για σπουδές. Από το 2011 εξαιτίας της κρίσης τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (ενοίκια, θέρμανση και καθαρισμός/φύλαξη) δεν μπορούσαν να πληρωθούν πλέον από το ελληνικό κράτος. Για να μην σταματήσει η λειτουργία των σχολείων, τα μαθήματα ενηλίκων που οργανώνονται συντονίζονται και δίνονται από τους εκπαιδευτικούς με γνώση και εμπειρία επέτρεψαν να πληρώνονται τα λειτουργικά έξοδα και να συνεχιστεί το εκπαιδευτικό έργο στα παιδιά μας.

Τα δύο ΤΕΓ συγκεντρώνουν πάνω από 250 παιδιά (από νήπια έως λύκειο), έχουν μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποιητικών ελληνομάθειας.

Στην συνέχεια θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δείξετε την κατανόηση που χρειάζεται η ιδιαίτερη περίπτωση των ΤΕΓ Παρισιού τόσο για την εξαιρετική ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που γίνεται αλλά και για την δημόσιου χαρακτήρα παιδεία που καταφέρνουμε να έχουμε χωρίς να επιβαρύνεται το ελληνικό κράτος με επιμίσθια και λειτουργικά έξοδα. 

Σας παρακαλώ να δεχθείτε τις παρατάσεις των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών μας, η άριστη γνώση και εμπειρία στο λειτουργικό τους έργο μαζί με το μεράκι και την αγάπη έχουν καταφέρει να κάνουν τα παιδιά μας να μην χάνουν μάθημα και να επιτυγχάνουν στις εξετάσεις των πιστοποιητικών !

Σας παρακαλώ και σας προσκαλώ να έρθετε να δείτε ιδίοις όμμασι την δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα καθώς και την άψογη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε όλους τους φορείς που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχιστεί η λειτουργία των ΤΕΓ, πράγμα που μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο Αναπλ. Υπουργός Παιδείας κος Κουράκης που επισκέφτηκε τα ΤΕΓ Παρισιού την άνοιξη που μας πέρασε.

Σας παρακαλώ να δείξετε ευαισθησία στο αίτημα τόσων γονέων για την καλή έναρξη των μαθημάτων στις προγραμματισμένες ημερομηνίες με τους εκπαιδευτικούς που είναι ήδη στις θέσεις τους έτοιμοι και χαρούμενοι να πάνε στις τάξεις τους να ξαναβρούν τους μαθητές τους και να κάνουν μάθημα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού !

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και ελπίζω σε θετική έκβαση της αίτησής μας για τις παρατάσεις των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών μας.

Με τιμή

Άννα Παππά

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ΤΕΓ Παρισιού Raymond Queneau

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας