Thumbnail
Οι επιστολές αφορούν στα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Μεταφορών.

Επιστολή για τα ανοιχτά και καυτά ζητήματα της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης στο Δημόσιο απέστειλε σε τρία υπουργεία υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την "ΕΘΝΟΣ" μεταξύ άλλων ζητά από τους συναδέλθους του να προχωρήσουν -βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα- στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών του κράτους (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.

Οι επιστολές αφορούν στα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Μεταφορών.

Στο Εσωτερικών πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.
 

ΠΑΙΔΕΙΑ

Συγκεκριμένα για το υπουργείο Παιδείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να προκηρύξει ένα αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ της χώρας όπου θα επαναπροσληφθεί τμήμα των 400 διοικητικών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τους 1.036 που είναι σήμερα. Μάλιστα στις 15 Ιουνίου λήγει η 8μηνη παραμονή των υπαλλήλων στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και στην περίπτωση που δεν έχει κοινοποιηθεί ο διαγωνισμός τότε κινδυνεύουν με απόλυση. Ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε χθες ότι θα δοθεί άμεση λύση στο θέμα. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσης και το θέμα 85 καθηγητών τεχνικών λυκείων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε χθες πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί για τους τομείς που καταργήθηκαν στα επαγγελματικά λύκεια αλλά και για τις επικείμενες απολύσεις καθηγητών, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το συντονιστικό όργανο των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα. 

Μάλιστα, στις 15 Ιουνίου λήγει η 8μηνη παραμονή των υπαλλήλων που μπήκαν στο καθεστώς και στην περίπτωση που δεν κοινοποιηθεί ο διαγωνισμός, κινδυνεύουν με απόλυση.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Παράλληλα ετοιμάζεται μείωση δομών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών  μετά την αξιολόγηση προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των15.000 απολύσεων που προβλέπεται στο Μνημόνιο για τη διετία 2013 – 2014. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, υπολογίζεται ότι μόνο από τις εταιρείες συγκοινωνιών με τη μείωση των δομών θα απομακρυνθούν περίπου 1.200 υπάλληλοι εντός του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς των συγκοινωνιών που εποπτεύει το υπουργείο Μεταφορών, εκτιμάται ότι θα επέλθει μείωση του προσωπικού έως και 10% (1.200 εργαζόμενοι). Το μεγαλύτερο φορτίο των απολύσεων θα σηκώσουν η ΣΤΑΣΥ ΑΕ ( Τραμ, Ηλεκτρικός, Μετρό), στην οποία εργάζονται 2.480 υπάλληλοι, και ο ΟΣΥ ΑΕ (Λεωφορεία ια Τρόλεϊ), που απασχολεί 6.500.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω