Thumbnail
Σήμερα συγκέντρωση στις 18.00 στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε ακτιβιστή που μοίραζε αντιφασιστική ανακοίνωση στη περιοχή ενόψει και της σημερινής συγκέντρωσης. Ένταση στη περιοχή του Αμαρουσίου προσπαθούν να δημιουργήσουν οι χρυσαυγίτες ενόψει της σημερινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης στη περιοχή. 

Σύμφωνα με το stokokkino.gr, μέλη της Χρυσής Αυγής χθες το απόγευμα επιτέθηκαν σε ακτιβιστή που μοίραζε αντιφασιστική ανακοίνωση στο Μαρούσι. Η δημοτική παράταξη Ενότητα, ανατροπή και έργο για το Μαρούσι που καταγγέλλει το γεγονός κάνει λόγο για επίθεση στην ελεύθερη πολιτική δράση ενώ υπενθυμίζει πως η δημοτική Αρχή Πατούλη ουδέποτε πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια στη Χρυσή Αυγή.
Σήμερα στις 18.00 αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής διοργανώνουν συγκέντρωση στις 18.00 στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. 
 
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:
 
Ναζιστικό χτύπημα σε συμπολίτη μας
από μέλη της Χρυσής Αυγής του νέου γραφείου Αμαρουσίου
 
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου της 15 Ιουλίου, η παράταξη μας ζήτησε ρητά και κατηγορηματικά μία καθαρή πολιτική απόφαση από όλες τις παρατάξεις που θα δήλωνε την αντίθεση μας στο άνοιγμα των γραφείων του ναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή στην πόλη μας.
Διατυπώσαμε τη θέση μας ότι οι θεσμικοί φορείς της πόλης μαζί με την κοινωνία οφείλουν να απομονώνουν το φαινόμενο με σκοπό να κλείσουν το συντομότερο αυτά τα γραφεία. Επισημάναμε ότι αυτά τα γραφεία πρέπει να κλείσουν όχι μόνο επειδή αυτό επιτάσσει το καθήκον στη δημοκρατική παράδοση της πόλης μας, αλλά και επειδή η ύπαρξή τους θα συνιστά μόνιμη απειλή για τις οικογένειες που διαμένουν στην γειτονιά και ευρύτερα.
Μόνο η δημοτική αρχή Πατούλη δεν θέλησε να πάρει θέση στο θέμα και δεν τόλμησε να συνδράμει ενωτικά, ούτε καν σε μία κοινή απόφαση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.
Δεν πέρασαν παρά μόνο ελάχιστες ημέρες και δυστυχώς επαληθεύτηκαν τα λεγόμενα και οι φόβοι μας.
Μέλη της Χ. Α. επιτέθηκαν σε συμπολίτη μας που μοίραζε στις 23|7 στη γειτονιά του, κοντά στα γραφεία τους, ανακοίνωση την οποία επισυνάπτουμε, η οποία αναφερόταν στην εγκατάσταση τους και τις συνέπειες για την πόλη μας. Απάντησαν με βία στην πράξη ενάντια στο δικαίωμα για ελεύθερη πολιτική δράση, επειδή αυτή δεν τους βρίσκει σύμφωνους.
Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λ. Μαγιάκης αμέσως έκανε παράσταση στο διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου για το περιστατικό και ζήτησε την προστασία των πολιτών της πόλης μας.
Η παράταξή μας επιμένει ότι η πολιτική απομόνωσή τους πρέπει να είναι καθολική από τους πολίτες και τους φορείς τους. Καλούμε τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί χωρίς επιφυλάξεις, σε ένα γεγονός που ήδη φάνηκε ότι θα ταράξει την κοινωνική ειρήνη στην πόλη μας.
Ειρηνικά, αγωνιστικά, απαιτούμε το κλείσιμο των γραφείων τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές 2023
Αύριο Παρασκευή η ΓΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου - Στις 2/4 οι εκλογές
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ενημερώνει τους/τις συναδέλφους ότι αύριο Παρασκευή 19/4/2024 και ώρα 2:00 μμ θα γινει η Γενική μας Συνέλευση στο Σχολικό συγκρότημα...
Αύριο Παρασκευή η ΓΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου - Στις 2/4 οι εκλογές