Thumbnail
Εξώδικο της ΔΟΕ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

            Της Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Ξενοφώντος αριθμός 15Α και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

            1) Τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα

            2) Τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριο Δημήτριο Γκίνη.

********

            Όπως καλώς γνωρίζετε, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εκπροσωπεί το σύνολο των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι δε νομίμως συστημένη συνδικαλιστική οργάνωση και μεταξύ των καταστατικών σκοπών της ανήκει και η προστασία των εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων των μελών της.

            Με το υπ’ αριθμόν 11426/19-9-2013 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, κλήθηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί, που παρέμειναν στην διάθεση των ΠΥΣΠΕ αλλά και συνάδελφοι, που κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και έπρεπε να τοποθετηθούν από τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ, να υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη λειτουργικών κενών στα Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Αττικής για το διδακτικό έτος 2013-2014. Όπως δε ρητώς προβλέπεται στο ως άνω έγγραφο σας, οι τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά από απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, που θα εκδοθεί κατόπιν προτάσεως του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

            Με το ως άνω έγγραφο σας επικαλείστε την εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 31 παρ.3 του ν.3848/2010, σύμφωνα με το οποίο «3. Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πλεονάζει στην σχολική μονάδα, όπου ανήκει οργανικά αποσπάται: …β) Σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας άλλου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμοδίου ανώτερου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου…. Στις αποσπάσεις της παραγράφου αυτής, ως μονάδες τοποθέτησης υπολογίζονται οι μονάδες της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού, εφόσον δεν υπολείπονται».

            Σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 15 του Π.Δ. 50/1996, που δεν έχουν καταργηθεί προβλέπεται η διαδικασία, τα μόρια και τα χρονικά μόρια βάσει των οποίων διενεργούνται οι τοποθετήσεις. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.12 του ιδίου προεδρικού διατάγματος, οι εκπαιδευτικοί, που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησης τους, τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις ενώ σε περίπτωση, που οι εκπαιδευτικοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις παραμένουν ως υπεράριθμοι στην διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και τοποθετούνται προσωρινά ή διατίθενται για την συμπλήρωση ωραρίου, σύμφωνα με την διαδικασία του εδαφίου β της παρ.7 του άρθρου 14 σε σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής.

            Εκ των ανωτέρω είναι προφανές, ότι αν και είναι δυνατή κατ’ αρχήν η τοποθέτηση εκπαιδευτικών, που έχουν παραμείνει στην διάθεση του ΠΥΣΠΕ σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας άλλου ΠΥΣΠΕ, η διαδικασία αυτή, ως εξαιρετική θα έπρεπε να στηρίζεται σε επαρκή αιτιολόγηση των αναγκών, που την υπαγορεύουν, η δε σχετική απόφαση θα έπρεπε να παρέχει επαρκή στοιχεία, που να δικαιολογούν την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, σε θέσεις, που υπάγονται σε άλλο ΠΥΣΠΕ, πλην αυτού, στο οποίο ανήκουν οργανικά. Είναι δε προφανές, ότι εάν η διαδικασία τοποθετήσεως συνεχιστεί, όπως την έχει εκκινήσει ο Περιφερειακός Διευθυντής, στην πραγματικότητα μετά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, οποιοδήποτε κενό ή οποιαδήποτε ανάγκη για κάλυψη ωραρίου του ΠΥΣΠΕ, στο οποίο οι εκπαιδευτικοί ανήκουν οργανικά δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί, την ίδια στιγμή, που η ανάγκες του ιδίου του ΠΥΣΠΕ από το οποίο καλούνται να μετακινηθούν οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν προσδιοριστεί επαρκώς.

            Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη εποχή, που επέρχονται σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο και μεταξύ των υπαλλήλων επικρατεί ο φόβος των επικείμενων ενεργειών της Διοικήσεως, είναι αυτονόητο, ότι ενέργειες, όπως αυτή του Περιφερειακού Διευθυντή όχι απλώς δεν εξυπηρετούν την λειτουργία της υπηρεσίας αλλά προκαλούν σύγχυση, επιτείνουν την ένταση και γεννούν σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με την νομιμότητα αλλά και την σκοπιμότητα τους.

            Επειδή η ΔΟΕ έχει προφανές έννομο συμφέρον να προασπίσει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

            Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την διαδικασία, που ακολουθείται.

            Σας καλούμε όπως σταματήσετε αμέσως την διαδικασία που έχει ξεκινήσει με το υπ’  αριθμόν 11426/19-9-2013 έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

            Σας καλούμε, όπως μας παράσχετε κάθε σχετικό στοιχείο, που αφορά στα κενά, που καλούνται οι συνάδελφοι να καλύψουν καθώς και τον τρόπο, με τον οποίο αυτά προσδιορίστηκαν από τις υπηρεσίες σας.

            Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς όν αύτη απευθύνεται, προς γνώση του και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων. Επεκολλήθη ΤΠΔΑ 1,15 Ευρώ.

Αθήνα, 24-9-2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                           ΚΙΚΙΝΗΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα