Thumbnail
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί!

 Τη Δευτέρα 15/09 η ΔΙΔΕ Πειραιά οργανώνει ημερίδα με τίτλο «Παιδεία της Δημοκρατίας ως πρόταγμα στην κρίση της Δημοκρατίας». Στην πρόσκληση σημειώνεται η ένδειξη «με τη συναντίληψη του Συμβουλίου της Ευρώπης», και ανάμεσα σε άλλους, συμμετέχουν στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη δε θεματολογία γίνεται λόγος για «ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ε.Ε.» και γενικά για «Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Σε μια άλλη περίοδο ίσως μια τέτοια ημερίδα να πέρναγε απαρατήρητη. Σήμερα όμως που έχουν γίνει τεράστια βήματα οπισθοχώρησης στα δημοκρατικά (και όχι ανθρώπινα γενικά) δικαιώματα με την καθοδήγηση της Ε.Ε. και των ντόπιων κυβερνήσεων, τέτοιες ημερίδες εκτός από υποκριτικές είναι και προκλητικές.

Να θυμίσουμε ότι ζούμε σε μια χώρα:

-   όπου πολλές φορές το δικαίωμα στην απεργία βγαίνει στην παρανομία και οι απεργοί επιστρατεύονται. Επειδή μιλάτε για παιδεία της δημοκρατίας νομίζετε ότι ο μαθητής δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να έχει επιστρατευτεί ο καθηγητής του;

-   όπου μαθητές που βγήκαν στο δρόμο να διεκδικήσουν, αντιμετωπίστηκαν με εισαγγελείς και μαθητοδικεία.

-   όπου στα δύσκολα, αντί για τη δήθεν δημοκρατία του κοινοβουλίου, επιστρατεύτηκαν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και παράκαμψη της ίδιας της αστικής δημοκρατίας.

-   Όπου ψηφίζονται τα αμετάφραστα μνημόνια, της Τρόικα που δεν έχει ψηφίσει κανείς και δεν ελέγχει κανείς και τα στελέχη τους μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και προωθούν νόμους και αλλαγές.

-   Όπου η ίδια η Ε.Ε., από τη φύση της, αποκαλύπτει το μη ελεγχόμενο από το λαό, αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της. Ότι είναι ένας οργανισμός που αποφασίζουν οι λομπίστες, οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές.

Να θυμίσουμε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάθηκαν και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές από την ίδια τη διοίκηση, το Υπουργείο, τη ΔΙΔΕ Πειραιά που τώρα τάχα ενδιαφέρονται για την «Παιδεία της Δημοκρατίας».

-   να θυμηθούμε τα εντέλλεστε;

-   Να θυμηθούμε τον ευτελισμό ακόμα και αυτών των ΠΥΣΔΕ με τις συνεδριάσεις πίσω από κάγκελα και κεκλεισμένων των θυρών;

-   Να θυμηθούμε τα εν κρυπτώ σεμινάρια αξιολόγησης;

-   Να θυμηθούμε τις πάμπολες αυθαιρεσίες γύρω από τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών (πχ 8-2); Ή να θυμηθούμε την τιμωρία των μαθητών με τα «μαθήματα» μέσα στο Πάσχα επειδή διεκδίκησαν κάτι καλύτερο;

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας θεσμός δήθεν ανεξάρτητος από την Ε.Ε. Αποτελείται από 47 κράτη και ειδικεύεται γύρω από τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας γενικά. 5 χρόνια σε ένα κράτος έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, όπου το κοινοβούλιο ήταν ανοικτά courier του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, ο μη εκλεγμένος Τόμσεν ανέβαζε και κατέβαζε νόμους και τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια καταπατούσαν καθημερινά δικαιώματα ενός αιώνα, δεν είδε τίποτα;

Περίεργο. Γιατί σε άλλα πράγματα έχει άλλες ευαισθησίες. Έχει πχ έκθεση που αθωώνει, για το ότι 2 στους 3 νέους 18-24 ετών είναι άνεργοι, τις μνημονιακές πολιτικές και το πρόγραμμα της Τρόικα και ρίχνει το φταίξιμο στο ότι είναι παθητικοί και δεν έχουν επιχειρηματικό πνεύμα!!!

Έχει πχ ψήφισμα που αναπαράγει τη βοηθητική για τη Χρυσή Αυγή άποψη περί «δύο άκρων ναζισμού και κομμουνισμού» όπου καταδικάζει τον κομμουνισμό και τα αντίστοιχα καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη. Το ψήφισμα μάλιστα καλεί στις χώρες αυτές να δημιουργηθεί ένα κίνημα που να καταδικάζει τον κομμουνισμό. Φαίνεται ότι σε μια χώρα από αυτές, στην Ουκρανία, οι ντόπιοι Ναζί και ακροδεξιοί που έσφαξαν 2000 προοδευτικούς και αντιφασίστες το πήραν σοβαρά και με τη βοήθεια της κατά τα’ άλλα δημοκρατικής Ε.Ε. έκαναν πραξικόπημα και πήραν και την εξουσία. Αλήθεια το Συμβούλιο της Ευρώπης έβγαλε κάποιο ψήφισμα που να καταδικάζει την ωμή παρέμβαση της Ε.Ε. στην εκεί μαζική σφαγή και το διορισμό κυβέρνησης με συμμετοχή Ναζί; Ναι έβγαλε. Γενικόλογα για τερματισμό της βίας και ταυτόχρονα απέπεμψε τη Ρωσία από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Οποία ουδετερότητα!

-          να σταματήσει η πλύση εγκεφάλου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία.

-          Δημοκρατικά δικαιώματα και ελεύθερος συνδικαλισμός στην παιδεία.

-          Όχι στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης.

-          Η Ε.Ε. δεν είναι το σπίτι της Δημοκρατίας – είναι επικίνδυνη για τα δημοκρατικά, εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα