Thumbnail
Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία ΕΛΜΕ Καστοριάς

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους συναδέλφους που την τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και την ανέδειξαν πρώτη δύναμη. Το υψηλό ποσοστό που λάβαμε μάς δίνει κουράγιο, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τη διαμόρφωση μετωπικού συνδικαλιστικού σχήματος από τα κάτω.

Για άλλη μία φορά διευκρινίζουμε ότι το συνδικαλιστικό μας σχήμα δεν αποτελεί συγκόλληση προϋπαρχουσών παρατάξεων ούτε, πολύ περισσότερο, μία ευκαιριακή εκλογική συμφωνία. Πρόκειται για μία νέα προσπάθεια, που δημιουργήθηκε από την  ανάγκη ο συνδικαλισμός να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της συγκυρίας και να αποτραπεί η απαξίωσή του στη συνείδηση των εργαζομένων. Στο εγχείρημα αυτό συναντηθήκαμε μέλη του σωματείου από διάφορους χώρους της Αριστεράς, με προαπαιτούμενο το σεβασμό στις ιδεολογικές, πολιτικές ή και κομματικές επιλογές του καθενός και με κοινή θέση ότι μόνον το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων σε αυτή τη φάση μπορεί να υπερασπιστεί και να διευρύνει τις οικονομικές και πολιτικές κατακτήσεις τους. Κεντρικός στόχος του μετώπου πρέπει να είναι την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία του πλούτου και όχι οι εργαζόμενοι.

Στην προσπάθειά μας αυτή συναντήσαμε αποδοχή αλλά και επιφυλάξεις, δυσπιστία, ακόμα και ανοιχτή εχθρότητα, είτε από εκείνους που θεώρησαν ότι κινδυνεύει με κάποιο τρόπο η ιδεολογική τους ταυτότητα, είτε από εκείνους που αντιμετώπισαν το εγχείρημά μας ως απειλή για την παραταξιακή τους εμβέλεια. Αποδείχθηκε, όμως, ότι πρωτοβουλίες όπως η δικιά μας συναντούν υπαρκτές διαθέσεις των εργαζομένων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αναζητούν αποτελεσματικές συλλογικές δράσεις. Τονίζουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε ένα ειλικρινή ανοιχτό δημόσιο διάλογο με όσους βλέπουν τα αδιέξοδα του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος και πιστεύουν στην ανάγκη πολιτικής και οργανωτικής αναγέννησής του. Εννοείται ότι ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει με πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και την πίστη ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα ξεσηκωθούν ενάντια στην βαρβαρότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών και θα γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Κέρκυρα, 20.12.2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα