Thumbnail
Ενωση εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων

ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παπαναστασίου 49  104 45 ΑΘΗΝΑ  Τηλ. Φαξ.: 210 8321783 / 6977904185

e-mail: [email protected] http:// www.art-teachers.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

21-5-2015

Η εισήγηση του ΥΠΟΠΑΙΘ για ένα ζήτημα που ταλανίζει την εκπαίδευση δύο χρόνια τώρα, τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. στην Π.Ε., όχι μόνο δεν αποκαθιστά τα προβλήματα που έχουν προκύψει και αφορούν εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, αλλά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη ο αριθμός οργανικών θέσεων κάθε ειδικότητας που ιδρύονται (ανά σχολείο και περιοχή), ανακαλεί τις μετατάξεις και στέλνει τους μεταταγμένους στα ΠΥΣΔΕ προέλευσης.

Ταυτόχρονα δίνει προτεραιότητα στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών που προέρχονται από την Π.Ε. και καλεί τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν νέες αιτήσεις μετάταξης για να καταλάβουν τις εναπομείνασες οργανικές θέσεις.

Με αυτό τον τρόπο το ΥΠΟΠΑΙΘ, χωρίς να δεσμεύεται για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών απ’ όποια βαθμίδα κι αν προέρχονται, θέτει το σύνολο των μεταταγμένων (ακόμη κι αυτών που δεν ανήκουν σε κοινές ειδικότητες) σε ομηρία, αγνοεί τον οικογενειακό και επαγγελματικό προγραμματισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών, αλλά και τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικούς για όλα τα διδακτικά αντικείμενα.

Ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να πληρώσουν το μάρμαρο για μια ακόμη φορά, δεν αποδεικνύεται με σαφήνεια, η προαίρεση να εξαλειφθούν και να αποκατασταθούν τα ανομήματα των προηγούμενων Υπουργών.

Η ΟΛΜΕ διατύπωσε την παρακάτω πρόταση στην επιτροπή του ΥΠΟΠΑΙΘ για τις μετατάξεις:

1)  Να ανακοινωθούν τα μόρια όλων των αιτήσεων, να διασταυρωθούν με στοιχεία από τις ΔΔΕ και για όσους έκαναν ψευδή δήλωση να ανακληθεί η μετάταξη.

2)  Να δοθούν οργανικές θέσεις στις ειδικότητες σε ΟΛΑ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας.

3)  Να γίνουν οι μεταθέσεις στην Α/θμια με βάση ΟΛΕΣ τις οργανικές. Γίνονται οι τοποθετήσεις με μόρια (της Α/θμιας) και όσοι μεταταγμένοι δεν πάρουν οργανική παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ που μετατάχθηκαν.

4)  Όσοι επιθυμούν να ανακαλέσουν με αίτησή τους τη μετάταξη.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων παρά τις ορισμένες επιφυλάξεις της, θεωρεί ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ για τις μετατάξεις δίνει συνοπτικά μια αποδεκτή βάση, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, που το γέννησε πριν δύο χρόνια η Υπουργική Αυθαιρεσία και η αποδόμηση του Νομικού πλαισίου των Υπηρεσιακών μεταβολών, το οποίο επανεξετάζουν τις τελευταίες μέρες θέτοντας άλλους όρους με εισηγήσεις τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΠΑΙΘ.  

Η πρόταση αυτή ωστόσο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποσυνδεθεί από τις γενικότερες διεκδικήσεις για άμεσες λύσεις σ’ ένα σύνολο κρίσιμων προβλημάτων της εκπαίδευσης (όπως πχ οι συνολικοί διορισμοί, επαναλειτουργία σχολείων που έκλεισαν κλπ), που να εγγυώνται έμπρακτα, τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία του σχολείου από το Σεπτέμβριο.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής