Thumbnail
Του αιρετού Κ. Τζίκα 

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού Τζίκα Κώστα και του αναπληρωτή του Ελληνούδη Γιώργου εκλεγμένων με το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»

Θέμα: 38η Συνεδρίαση  ΠΥΣΔΕ στις 7/9/2015

Τρέχοντα Θέματα:

  1. Εγκρίθηκαν τέσσερεις  αιτήσεις άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους που χρειάζονται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου ότι με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2015-16 έχουν πάψει η ισχύς των περσινών άδειων, και ως εκ τούτου, πρέπει να ξαναζητήσουν άδεια από το ΠΥΣΔΕ.
  2. Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου ενός συναδέλφου.
  3. Εγκρίθηκε η διάθεση δύο συναδέλφων για διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων σε σχολεία που δεν υπάρχει συνάδελφος στην ειδικότητά τους.
  4. Τοποθετήθηκαν σε ΣΜΕΑΕ οι δύο εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν από το ΚΥΣΔΕ.
  5. Εγκρίθηκαν οι προσωρινές τοποθετήσεις των τριάντα συναδέλφων που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΔΕ Σερρών, οι οποίοι είχαν ήδη τοποθετηθεί προσωρινά με  απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης. Αποφασίστηκε να ασκούν διδακτικό και διοικητικό έργο στις σχολικές μονάδες τοποθέτησής τους μέχρι την οριστική τους τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά, που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 22 Σεπτέμβρη.

Υπολογισμός και κάλυψη λειτουργικών κενών 2015-16:

Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης http://81.186.168.217/new/index.php/category-list/2013-12-06-09-43-32/456-kalypsi-leitourgikon-kenon-didaktikoy-etous-2015-2016-ypovoli-aitiseon-apospasis-diathesis-topothetisis έχει δημοσιευτεί ο προσωρινός πίνακας των λειτουργικών κενών και τα έντυπα αιτήσεων για τις διαθέσεις, τοποθετήσεις και αποσπάσεις. Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να διαβάσουν προσεκτικά το διαβιβαστικό έγγραφο που συνοδεύει τον πίνακα κενών για να γνωρίζουν την διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Δεσμευόμαστε ότι θα τηρηθεί η νομοθεσία απαρέγκλιτα και θα προσπαθήσουμε να εξαλειφθούν οι παθογένειες του παρελθόντος. Η μοριοδότηση θα είναι διαφανής σε όλη την περίοδο των τοποθετήσεων. Ο πίνακας είναι προσωρινός γιατί μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των επαναληπτικών εξετάσεων μπορεί σε κάποια σχολεία να προκύψουν αλλαγές στον αριθμό τμημάτων, ή νέες αναρρωτικές άδειες, ή και νέα φάση αποσπάσεων από  ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, όπως ζητάει το ΚΥΣΔΕ και η ΟΛΜΕ.

Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Τα κενά-πλεονάσματα που εμφανίζονται στον πίνακα είναι αυτά ακριβώς που έχουν δώσει οι διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων. ΔΕΝ τον επεξεργάζεται το ΠΥΣΔΕ. Για πρώτη φορά έγινε οργανωμένη προσπάθεια να συνεννοηθούν οι διευθυντές  και οι εκπαιδευτικοί των συστεγαζομένων σχολείων της περιφέρειας για να γίνει συμπλήρωση ωραρίου των συναδέλφων στα σχολεία αυτά, ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να μειωθούν τα διάσπαρτα ολιγόωρα κενά. Εννοείται ότι αν κάποιος συνάδελφος δεν θέλει να συμπληρώσει ωράριο σε συστεγαζόμενο σχολείο, μπορεί να μην το δεχτεί, δηλώνοντας άλλο σχολείο. Αν όμως υπάρχει κενό στην ομάδα σχολείων στην οποία βρίσκεται, ή σε όμορη ομάδα, δεν μπορεί να μετακινηθεί σε μη όμορη ομάδα. Δηλαδή θα τοποθετηθεί σε σχολείο της ομάδας του, ή της όμορης ομάδας, ακόμα κι αν δεν το δήλωσε.
  • Οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ και όσοι ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ  να δηλώσουν τα σχολεία που θέλουν, με τη σειρά που θέλουν, χωρίς να δεσμεύονται από  τον πίνακα κενών. Κι αυτό γιατί μπορεί στην πορεία να προκύψουν κενά που δεν υπάρχουν στον πίνακα. Π.χ. στο 1ο Γυμνάσιο δεν υπάρχει κενό Φιλολόγου. Αν όμως κάποιος από τους υπηρετούντες Φιλολόγους στο σχολείο φύγει με απόσπαση, θα προκύψει κενό. Αν δεν το έχει δηλώσει κάποιος ενδιαφερόμενος, θα τοποθετηθεί στο κενό άλλος που το έχει δηλώσει, ακόμα και αν έχει λιγότερα μόρια.
  • Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν ως τις 11/9. Η υπηρεσία χρειάζεται 4 ημέρες για την επεξεργασία των αιτήσεων και τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών. Το ΠΥΣΔΕ θα συνεδριάσει στις 22/9 για τις διαθέσεις, και από εκεί και πέρα συνεχώς μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Το γεγονός ότι η 1η ομάδα δεν είναι όμορη με καμία άλλη (καθ’ υπέρβαση της νομοθεσίας) προσωρινά έλυσε κάποια προβλήματα συναδέλφων που είχαν αδικηθεί μετά τη μετατροπή του ολόκληρου του νομού Σερρών σε μία περιοχή μετάθεσης. Αφενός όμως ο λόγος έχει πλέον  εκλείψει, αφετέρου δημιουργεί πλείστα προβλήματα, όπως επίσης δυσκολίες προκύπτουν και λόγω του μεγάλου αριθμού των ομάδων. Σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ, αλλά και όποιον συνάδελφο θέλει να βοηθήσει, θα προτείνουμε το συντομότερο, και οπωσδήποτε μέσα στο Σεπτέμβρη, την πιο ορθολογική κατανομή των σχολείων στις ομάδες.
  • ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ:

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα προκύπτουν τουλάχιστον τα εξής κενά για αναπληρωτές:

8 στους ΠΕ02, 4 στους ΠΕ03, 15 στους ΠΕ04, 2 στους ΠΕ07, 2 στους ΠΕ08, 4 στους ΠΕ16.

Θα προκύψουν κενά και στον κλάδο ΠΕ06, αν υπάρξουν και φέτος αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια.

Για τις ειδικότητες των συναδέλφων που διδάσκουν μόνο στα ΕΠΑΛ, δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν κενά, γιατί οι εγγραφές συνεχίζονται.

ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΜΕΑΕ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ:

ΚΛΑΔΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΕ02

-6

ΠΕ16

-1

ΠΕ03

-4

ΠΕ18.02

-1

ΠΕ06

-1

ΠΕ18.12-16

-2

ΠΕ08

-2

ΠΕ18.38

-1

ΠΕ09

-1

ΠΕ19-20

-1

ΠΕ10

-6

ΤΕ01.37

-1

ΠΕ14

-2

ΠΕ04.01

-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τζίκας Κώστας

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ. 6977236838

[email protected]

 

Ελληνούδης Γιώργος

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ. 6972348223

[email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λυγγερίδης
Ρέντη: Προφυλακιστέος ο «Shark» - Είναι βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Λυγγερίδη
Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο «Shark», ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη
Ρέντη: Προφυλακιστέος ο «Shark» - Είναι βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Λυγγερίδη