Thumbnail
των αιρετών Σάββα Σάββα και Κώστα Άννινο

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά (αρ.33 -  Ιούλης 2014)  ΓΙΑ  ΤΑ  « ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ  ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ»

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Μετά από πολύμηνη  καθυστέρηση  ξεκίνησαν, επιτέλους, οι διαδικασίες για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πειραιά 24/7/14 με θέμα τα οργανικά κενά και τις υπεραριθμίες καταθέσαμε τα παρακάτω:

ΔΗΛΩΣΗ

 Έχει γίνει πλέον καθεστώς το υπουργείο Παιδείας να παραβιάζει βασικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που σχετίζονται με τις υπηρεσιακές-εργασιακές μεταβολές τους. Ενώ το Π.Δ. 50/96 ορίζει ότι οι κάθε είδους μεταθέσεις πραγματοποιούνται από το ΚΥΣΔΕ μέχρι 31 Μάρτη και στη συνέχεια τα ΠΥΣΔΕ, μέχρι τέλος Απρίλη,  προχωρούν στις οριστικές τοποθετήσεις και βελτιώσεις , με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας οι διαδικασίες αυτές μεταφέρονται μέσα στον Ιούλιο με τα σχολεία κλειστά, δημιουργώντας, εκτός από την παράταση της αγωνίας-αβεβαιότητας,  σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς.

Δεν εγκρίνουμε τους πίνακες με τα οργανικά κενά και τις υπεραριθμίες γιατί αυτά διαμορφώθηκαν με βάση την αντιεκπαιδευτική πολιτική της αύξησης του ωραρίου, των συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων, το 25+10% μαθητές στο τμήμα, του προγράμματος του «Νέου Λυκείου», την κατάργηση των ΕΠΑΣ και τομέων-ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Καταθέτουμε δε την παρακάτω πρόταση για να περιοριστούν τα προβλήματα και οι επιπτώσεις στους συναδέλφους.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

  1. Να δοθεί χρόνος  τουλάχιστον 5 εργάσιμων ημερών στους εκπαιδευτικούς για ενημέρωση και αιτήσεις ( όπως και πέρσι υπάρχει δυνατότητα  οι αιτήσεις να γίνουν  ηλεκτρονικά,  με φαξ ή  με προσέλευση στη διεύθυνση).
  2. Αίτηση καταθέτουν μόνο οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν, ή να ρυθμίσουν την υπεραριθμία τους ή  να συμπεριληφθούν στις διαδικασίες της βελτίωσης ( με πρόταση μας αυτό εφαρμόζεται τα τελευταία 3 χρόνια).
  3. Οι τοποθετήσεις για τους εκπαιδευτικούς του  κλάδου  ΠΕ04 να γίνουν ενιαία ( η πλειοψηφία  πρόσθεσε την  προτεραιότητα στην ειδικότητα με τις περισσότερες ώρες. Αυτό ανατρέπει τη σειρά, με βάση τα μόρια, των εκπαιδευτικών).

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ

  1. Η υπεραριθμία ρυθμίζεται πρώτα σε οργανικό  κενό εντός της ομάδας που  ανήκει το σχολείο στο οποίο υπηρετεί ο υπεράριθμος εκπαιδευτικός. Για να τοποθετηθεί ο υπεράριθμος εκπαιδευτικός σε οργανικό κενό άλλης (όμορης) ομάδας θα πρέπει : να μην υπάρχει κενό σε σχολείο της ομάδας στην οποία έχει την οργανική του και ταυτόχρονα να υπάρχει κενό σε σχολείο της όμορης ομάδας, μετά από τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της ομάδας αυτής( της όμορης).
  2. Ο υπεράριθμος εκπαιδευτικός ( είτε κάνει, είτε δεν κάνει αίτηση για ρύθμιση της υπεραριθμίας) δε χάνει την οργανική του θέση, παρά μόνον αν τοποθετηθεί σε νέα οργανική.

3)         Μετά την τοποθέτηση των υπεραρίθμων ακολουθούν οι ενστάσεις και στη συνέχεια αρχίζει η διαδικασία της οριστικής τοποθέτησης των Δ.Π. και της μετάθεσης όσων ζητούν βελτίωση (ο κατ’ αρχήν προσανατολισμός στο ΠΥΣΔΕ είναι να ξεκινήσει η κατάθεση των αιτήσεων 4 με 5 Αυγούστου και οι τοποθετήσεις  να γίνουν γύρω στις 20-21 Αυγούστου).

4)     Επισημαίνουμε ότι η παραπάνω υπεραριθμία με βάση το Π.Δ. 50/96 διαφέρει τόσο στις προϋποθέσεις  χαρακτηρισμού, όσο και στη διαδικασία, από την υπεραριθμία  και τους πλεονάζοντες που προβλέπει το Π.Δ. 28/14 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.

ΣΗΜ:  Αναλυτική ενημέρωση  για τα ζητήματα αυτά στο  ενημερωτικό  μας αρ.32 (Ιούνης/14) « οι συνταξιοδοτήσεις δημιουργούν κενά- η αντιεκπαιδευτική πολιτική υπραριθμίες», στο οποίο παρουσιάσαμε με αριθμούς την εικόνα στον Πειραιά και στο πως η πολιτική του υπουργείου κατασκευάζει πλεονάσματα).

   Σάββας Σάββα – Κώστας Άννινος   

 (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πειραιά,

   εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;