Thumbnail
της Γεωργίας Αμπατζή και του Χρήστου Παπαστάθη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη,

εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης

(Ενημερωτικό #2 – 2015)

Καρδίτσα 30/3/2015

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην 2η και 3η  συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  1. Διαθέσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Εξετάστηκε η κάλυψη λειτουργικού κενού 14 ωρών πληροφορικής, λόγω άδειας κύησης, στο ΕΠΑΛ Σοφάδων. Η πρόταση της Εκπαιδευτικής Δράσης, με την οποία συμφώνησε το αναπληρωματικό αιρετό μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν το  κενό να καλυφθεί από συναδέλφους που διδάσκουν μόνο σε ένα σχολείο και έχουν το μεγαλύτερο ασυμπλήρωτο ωράριο. Συγκεκριμένα: 9 ώρες με συνάδελφο από σχολείο της πόλης και 5 ώρες με συνάδελφο από σχολείο της περιφέρειας. Στην περίπτωση αυτή το κενό θα καλύπτονταν από 2 εκπαιδευτικούς και θα εμπλέκονταν 3 σχολικές μονάδες για την τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματός τους. Αντ’ αυτού τα 3 μέλη της διοίκησης αποφάσισαν να καλύψουν το κενό με 3 εκπαιδευτικούς (ο ένας εκ των οποίων διανύει πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση) και να χρειαστεί να τροποποιήσουν το ωρολόγιό τους πρόγραμμα 4 σχολικές μονάδες. Η εξέταση των ενστάσεων έγινε στο 3ο ΥΣ. Οι αιρετοί της Εκπαιδευτικής Δράσης κάναμε δεκτές τις δύο από τις ενστάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν με πλειοψηφία (4-1). Η τρίτη ένσταση απορρίφθηκε ομόφωνα. Ο τακτικός αιρετός της ΔΑΚΕ, που συμμετείχε στο 3ο ΥΣ, συντάχθηκε με την απόφαση της διοίκησης, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ο αναπληρωματικός του είχε διαφωνήσει… 

  1. Προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2014-2015. Αποφασίστηκε ομόφωνα η διάθεση συναδέλφισσας  ΠΕ08 - Γερμανικής, που επέστρεψε από άδεια ανατροφής,  σε 3 σχολικές μονάδες προκειμένου να διαχωριστούν συμπτυχθέντα τμήματα και να αφαιρεθεί υπερωριακή απασχόληση από άλλους συναδέλφους ίδιας ειδικότητας.

  2. Προσωρινές τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών από άλλο ΠΥΣΔΕ και εντός ΠΥΣΔΕ σε Σχολικές Μονάδες Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Εξετάστηκε δίμηνη μετακίνηση την οποία αποφάσισε ο Διευθυντής Δ.Ε. προκειμένου να καλυφθεί λειτουργικό κενό ΠΕ03 – Μαθηματικών, λόγω απόσπασης σε γειτονικό νομό. Καταψήφησα τη μετακίνηση, διότι υπάρχουν συνάδελφοι ΠΕ03 με οργανική θέση και μηδενικό ωράριο οι οποίοι υποχρεούνται να καλύψουν το ωράριό τους, προτού τοποθετηθούν οι αποσπασμένοι.

  1. Αιτήσεις για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Εξετάστηκαν συνολικά 9 αιτήσεις συναδέλφων, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα.

  2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Εξετάστηκαν συνολικά 2 αιτήσεις και εγκρίθηκαν ομόφωνα.

  3. Γνωμοδότηση για τη συνάφεια Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών εκπ/κών. Εξετάστηκε 1 αίτηση και η γνωμοδότηση της συνάφειας ήταν ομόφωνη.

  4. Μερική διάθεση- τροποποίηση μερικής διάθεσης εκπ/κών στο Ε.Κ. Καρδίτσας.

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Εκτός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα της γραμματειακής υποστήριξης του ΕΠΑΛ Σοφάδων, που υφίσταται από τον Οκτώβρη. Το αίτημα «ικανοποιήθηκε» μόλις πριν λίγες ημέρες, με την επιστροφή συναδέλφισσας από άδεια ανατροφής. Υπενθυμίζουμε ότι ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Σοφάδων συμμετείχε στην απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ για το θέμα της «αξιολόγησης». Είναι προφανές ποιους η διοίκηση ευνοεί και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει τη μη «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις». Οι αιρετοί της Εκπαιδευτικής Δράσης καταγγέλλουμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας για κωλυσιεργία και μεροληψία.

 

Όλα τα ενημερωτικά της Εκπαιδευτικής Δράσης (Α/θμιας και Β/θμιας) μπορείτε να τα αναζητήσετε στο: http://ekpaideutikidrasi.wix.com/index

 

Γεωργία Αμπατζή

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ

 Τηλ: 6986646158

ηλ.δ/νση: ([email protected])

Χρήστος Παπαστάθης

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

 Τηλ: 6936745107

ηλ.δ/νση: ([email protected])

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης

Κάνε εγγραφή στο newsletter στο Carrefour και κέρδισε 200€

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα