Thumbnail
του Βασίλη Βούγια

Βασίλης Βούγιας

Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ

[email protected]

[email protected]

http://www.seepea-stella.blogspot.gr/

www.facebook.com/seepea.stella                                                                                                                                                                      

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε  - ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ Ο.Α.Ε.Δ - Ν/Σ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Π.Δ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Αγαπητές συναδέλφισσες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα επιχειρήσω πιο κάτω να απαντήσω στις ερωτήσεις που μου έχετε θέσει το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξα, σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, από υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας.

Με το παρόν ενημερωτικό σημείωμα, ευελπιστώ να καταγράψω την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή όπως αυτή διαμορφώνεται αυτή την ώρα.

Δεν επιθυμώ να προβώ σε σχόλια, ούτε να υιοθετήσω τις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας επί των θεμάτων αυτών.

Απλά καταγράφω...και όποιος έχει μάτια βλέπει...

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε ?

Έως σήμερα έχουν διατεθεί 974 πιστώσεις, από 3 διαφορετικά Προγράμματα ΕΣΠΑ, για πρόσληψη Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε, ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Ε.Δ.Ε.Α.Υ και Παράλληλη Στήριξη(Συνοδοί Ε.Β.Π).

Απομένουν πολύ λίγες πιστώσεις ακόμη, τις οποίες το Υπουργείο σχεδιάζει να διαθέσει εν καιρώ, ανάλογα με τις επείγουσες ανάγκες που θα προκύψουν.

ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ & ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ?

Από τις 150 πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που διατέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, κάποιες θα κατευθυνθούν για πρόσληψη Αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κάποιες για πρόσληψη Αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ).

Μάλιστα εντός των προσεχών ημερών η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής θα ζητήσει από τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας να της αποστείλουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ?

Εντός της εβδομάδας που διανύουμε έχει προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και η πρόσληψη(48;) εκπαιδευτικών από κάποιες ειδικότητες Ε.Α.Ε της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ?

Ενδεχομένως εντός της εβδομάδας που διανύουμε να διατεθούν κάποιες πιστώσεις για πρόσληψη Αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης.

Πάντως αίσθησή μας είναι πως οι πιστώσεις που θα διατεθούν για την Παράλληλη Στήριξη θα είναι λιγότερες από πέρσι, εκτός κι αν στο τέλος εκπλαγούμε ευχάριστα από το Υπουργείο Παιδείας.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΤΟ 2014-15 ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ ?

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) της χώρας δεν θα μετάσχουν  φέτος στη διαδικασία κατανομής πιστώσεων Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ. Αυτό το έργο το ανέλαβαν οι Δήμοι της χώρας.

Μάλιστα ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες από το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να αποσταλούν στους Δήμους οι ανάγκες σε Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, ώστε σε επόμενη φάση αυτοί να προχωρήσουν σε προσλήψεις από αυτό το προσωπικό στα σχολεία και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ?

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:" Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις".

Μετά την ψήφιση αυτού, αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Ειδική Εκπαίδευση, το οποίο σημειωτέον έχει διαφοροποιηθεί κατά πολύ από το τελευταίο σχέδιο που είδε το φώς της δημοσιότητας πριν από  κάποιους μήνες.

ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Π.Δ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

Μετά από συνάντηση  που είχαμε με τον Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας κου Λοβέρδου, τον κο Δημήτρη Νικηφόρο, πήραμε τη διαβεβαίωση πως εκ παραδρομής δεν ελήφθη υπόψη η ύπαρξη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π) Ειδικής Αγωγής και κατ επέκταση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), στην πρωτοβουλία του Υ.ΠΑΙ.Θ  να συστήσει επιτροπή, η οποία  θα επεξεργαστεί προτάσεις για την τροποποίηση και τη συμπλήρωση των διατάξεων των Π.Δ. 50/1996 (Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών) και 1/2003 (Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων).

Ο κος Νικηφόρος δεσμεύθηκε πως το Υπουργείο Παιδείας θα καλέσει, εν ευθέτω χρόνο, τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί των ανωτέρω θεμάτων.

Βασίλης Βούγιας

6 Οκτωβρίου 2014

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»