Thumbnail
ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Το αποδέχεται και ο ίδιος ο κ. Χασάπης, Γ.Γ. του ΥΠΟΠΑΙΘ στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων της 28ης.08.2015.

Τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούμε.

Αναφέρονται δε αυτά στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων της 28ης.08.2015, όπου προκύπτει σαφώς ότι ουδέποτε έχει ξεκινήσει έλεγχος μέχρι χθες και ξεκίνησε αμέσως μετά τo Δελτίo Τύπου/Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 25ης.08.2015.

Το γεγονός αυτό από μόνο του προβληματίζει για την προσπάθεια από μέρους του κ. Χασάπη να παρέμβει στο έργο μιας ανεξάρτητης ελεγκτικής αρχής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί απλά πορευόμαστε τη λογική της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Τα όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων της 28ης.08.2015, απαντώνται ως κάτωθι για την αποκατάσταση της αλήθειας :

1. Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο τέλος Ιουνίου, ο Πρόεδρος Δ.Σ./Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. όπως ήταν υποχρεωμένος εκ του νόμου γνωστοποίησε στην επικεφαλής του κλιμακίου ότι έχει γίνει έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές σύμφωνα με την ανάθεση που είχε γίνει βάσει της Υπουργικής Απόφασης με Αριθμ.Πρωτ. : ΕΜΠ 664/23.01.2015, η οποία ουδέποτε έχει ανακληθεί. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διπλής χρηματοδότησης για τον ίδιο έλεγχο. Η επικεφαλής του κλιμακίου γνωστοποίησε στον Πρόεδρο Δ.Σ./Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. παρουσία υπηρεσιακών στελεχών ότι ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να ξεκινήσει έλεγχος παρά μόνο στο τέλος Ιουλίου, διότι το κλιμάκιο ήταν απασχολημένο στον έλεγχο του Ι.Κ.Υ., και ότι ο έλεγχος θα ξεκινούσε στις 20 Ιουλίου. Έτσι αποδεικνύεται, και επικαλούμαστε και τη μαρτυρία της επικεφαλής του κλιμακίου, ότι αναληθώς αναφέρεται Επιχείρηση Ματαίωσης Ελέγχου, αλλά αντιθέτως γνωστοποιήσαμε στην ίδια και τους συνεργάτες της πως ό,τι ώρα δύνανται και θέλουν, μπορούν να προσέλθουν για τον έλεγχο. Το κλιμάκιο αποσύρθηκε λαμβάνοντας την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών και είπε ότι θα ενημερώσει γι' αυτά τους ανωτέρους του. Η επικεφαλής μας ανέφερε, ότι θα μας ενημερώσει εκ νέου για την απόφαση του Προέδρου του Ελεγκτικού σχετικά με την πραγματοποίηση του ελέγχου ή μη.

2. Το Πρόγραμμα Ελέγχου ουδέποτε τροποποιήθηκε από την Ομάδα Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε, διότι συνεχώς ήταν απασχολημένο με τον έλεγχο του Ι.Κ.Υ., γεγονός το οποίο μπορεί να σας πληροφορήσει το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι σωστό το ότι η Γενική Συντονίστρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κοινοποίησε επιστολή, η οποία λέει ότι ο έλεγχος παραμένει εν ισχύ.

3. Η Ομάδα Ελέγχου μας ανέφερε ότι, κατά τον έλεγχο όταν αυτός ξεκινήσει, θα πρέπει να προσκομιστούν συγκεκριμένα έγγραφα και εμείς απαντήσαμε ότι θα τεθούν τα πάντα στη διάθεση τους.

4. Όντως ενημερωθήκαμε από την Ομάδα Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου τηλεφωνικά ότι ο έλεγχος θα ξεκινούσε στις 03.08.2015. Κατά την επικοινωνία μας με την επικεφαλής της Ομάδας Ελέγχου συμφωνήθηκε λόγω θερινών διακοπών, τόσο των Υπαλλήλων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., όσο και του κλιμακίου της ομάδας έργου, ο έλεγχος να γίνει μετά τις 20.08.2015, γεγονός που το θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό.

5. Όλα τα ανωτέρω ήταν προϊόν συμφωνίας με το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σαφέστατα δεν αναφερόμαστε σε αδυναμία του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Η δε Ομάδα Ελέγχου γνώριζε και γνωρίζει, ότι εμείς και με αίσθημα ευθύνης και σε απόλυτη ετοιμότητα, αποστέλλουμε άμεσα ό,τι μας ζητηθεί και χωρίς καμία καθυστέρηση. Ό,τι έχει σχέση με τα δείγματα ελέγχου, αυτά είναι από χθες πλήρη και χωρίς καμία έλλειψη στα χέρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επιτέλους από πότε η συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές βαφτίζεται παρεμπόδιση ελέγχου; Δηλαδή δεν έπρεπε να γνωρίζουν οι αρχές ότι βάσει Υπουργικής Απόφασης διενεργήθηκε έλεγχος; Τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου δεν έπρεπε να γνωστοποιηθούν;

Σε καμία περίπτωση, ούτε σε συνέντευξη, ούτε σε Δελτίο Τύπου, είπαμε ότι δεν θα γίνει έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ούτε ότι δεν έχουμε ειδοποιηθεί γι' αυτό και δεν συνεργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει κανένας έλεγχος μέχρι χτες. Άρα δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι δυο μήνες πριν, ο Υπουργός ΥΠΟΠΑΙΘ κ. Αριστείδης Μπαλτάς αναφέρεται σε ευρήματα του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πράγμα που σήμερα το ΥΠΟΠΑΙΘ παραδέχεται ότι δεν είχε ξεκινήσει.

- από πότε οι Υπουργικές Αποφάσεις δε πρέπει να εκτελούνται;

- ας μας στείλει ένα έγγραφο ο κ. Χασάπης που να αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών, γιατί δεν έγινε με τα δικά της standards, όπως λέει στη συνέντευξη στο esos.gr ο κ. Χασάπης.

- ας μας πει πότε απορρίφθηκε ο έλεγχος αυτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με βάση ποιο έγγραφο.

Αερολογίες και λάσπες του τις επιστρέφουμε.

Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα των ορκωτών ελεγκτών και για το Ι.Κ.Υ. και για το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., στέλναμε στην Ευρώπη.

Αμφισβητεί ο κ. Χασάπης τα αποτελέσματα του ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών, δηλαδή αμφισβητεί τις δεδομένες δομές του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν μάλιστα γι' αυτό έχουμε διαταχθεί με Υπουργική Απόφαση, ουδέποτε ανακληθείσα. Ας το δηλώσει αν μπορεί! Έχει υπόψη του ή όχι ότι η προκήρυξη ανάθεσης σε ορκωτούς ελεγκτές που του έχει αποσταλεί, κατόπιν δικής του επιστολής, είναι απολύτως σύμφωνη με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αν πράγματι δε γνωρίζει, ας φροντίσει να πληροφορηθεί για να μην παραπληροφορεί.

Η ευθύνη για το ότι φαίνεται να έχουν χαθεί 5 εκατομμύρια ευρώ για το Πρόγραμμα Erasmus+Νεολαία είναι αποκλειστικά δική του και καλείται να την αναλάβει, και θα την αναλάβει ούτως ή άλλως. Ο υπεύθυνος, δεν είναι μόνο για τις πράξεις αλλά και τις παραλείψεις.

Το ζήτημα όμως που προβάλλεται είναι η αξιοπιστία του κ. Χασάπη. Ρωτάμε το κ. Χασάπη με βάση όλα τα ανωτέρω, πώς ενώ στη Βουλή τον Ιούνιο, πριν δύο μήνες, ο Υπουργός ΥΠΟΠΑΙΘ κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ανέφερε ότι διενεργείται έλεγχος και υπάρχουν ευρήματα, σήμερα εκείνος στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων της 28ης.08.2015, παραδέχεται ότι ο έλεγχος ξεκίνησε στις 27.08.2015 διαψεύδοντάς τον. Ποιος άραγε είχε παραπληροφορήσει τότε τον Υπουργό;

Δε χρειάζονται εντυπώσεις στη Παιδεία. Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δεν έχει καμία διάθεση να εμπλέξει ελεγκτικούς μηχανισμούς σε πολιτικές και ρουσφετολογικές πρακτικές που έχουν αναφορά στο παρελθόν και τις πελατειακές σχέσεις.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα