Thumbnail
Την Τετάρτη 22/8/2013 το πρωί πραγματοποιήθηκε  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/μιας Εκπ/σης Χαλκιδικής από εκπαιδευτικούς του Νομού.

ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 22/8/2013 το πρωί πραγματοποιήθηκε  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/μιας Εκπ/σης Χαλκιδικής από εκπαιδευτικούς του Νομού.

Αντιπροσωπία καθηγητών από όλες τις ειδικότητες, που δόθηκαν πλεονάσματα, από κοινού με μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Δ/θμιας Εκπ/σης και Πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ κ. Ταπανίδη και του έθεσε ερωτήματα, σχετικά με τη διαδιακασία των υποχρεωτικών μετατάξεων και εκφράστηκε η αγωνία όλων μας  για το μέλλον όσων μεταταγούν τελικά στην Α/θμια. Επίσης η ανησυχία όλων είναι πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Δ/μιας τη νέα σχολική χρονιά, με λιγότερους καθηγητές και με εκτιμήσεις πρόχειρες για λειτουργικά κενά και τι θα γίνει τελικά με τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τελικά αυτό που αποκομίσαμε από τη συνάντηση είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας μας αντιμετωπίζει ως αριθμούς, που πρέπει να συγκεντρώσει για την κατ’ ευφημισμό λεγόμενη κινητικότητα, προκειμένου να είναι αρεστοί και υπάκουοι στην τρόικα, που ένας από τους στόχους της είναι και η υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, η συκοφάντησή της και τελικά η παράδοσή της στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα, που με περίσσεια σπουδή ο Υπουργός Παιδείας εγκαινιάζει.

Αποφασίστηκε με κινητοποιήσεις να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μην περάσουν τα σχέδιά τους για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Την επόμενη Τετάρτη 28/8 σας καλούμε όλους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ , στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου στις 10 το πρωί, για να συζητήσουμε τις μορφές των κινητοποιήσεων και την οργάνωση του αγώνα μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει .

Ο αγώνας για την απόκρουση των απολύσεων-διαθεσιμότητας συνεχίζεται

Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει

Για το ΔΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΙΕΠ: Παράταση αιτήσεων για το μητρώο Εμπειρογνωμόνων για την κάλυψη κενών θέσεων «Εποπτών» και «Εισηγητών/Αξιολογητών»
Παράταση προθεσμίας αιτήσεων για την εγγραφή σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων για την κάλυψη κενών θέσεων «Εποπτών» και «Εισηγητών/Αξιολογητών»
ΙΕΠ: Παράταση αιτήσεων για το μητρώο Εμπειρογνωμόνων για την κάλυψη κενών θέσεων «Εποπτών» και «Εισηγητών/Αξιολογητών»