Thumbnail
ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ    

  Πολύγυρος  4-2-2014

Αρ. Πρωτ. :  16     

 Mail : [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Τα μνημόνια ξαναχτύπησαν ακόμα μια φορά την εκπαίδευση. Αυτή τη φορά με τις περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολικών αγώνων των Λυκείων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν εφόσον εξευρεθούν ιδιωτικά κονδύλια  ή καλύπτουν τα έξοδα οι ίδιοι οι μαθητές. Μέχρι τώρα χρηματοδοτούνταν από κονδύλια του ΟΠΑΠ, ο οποίος όμως πέρασε σε ιδιώτες κατόπιν εντολών της τρόικα και που φυσικά δεν νοιάζεται για την παραγωγή του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Είναι απαράδεκτο να καταργείται ακόμα ένας θεσμός που συνέβαλλε στην ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και καλλιεργούσε την ευγενή άμιλλα. Οι σχολικοί αγώνες είναι μια ανάσα χαράς και χαλάρωσης για τα παιδιά μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο του εξετασιοκεντρικού σχολείου και ζητούμε από το Υπουργείο να διαθέσει ένα μικρό μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος που πέτυχε για την πραγματοποίησή τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ    

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ  
                                           
Mail : [email protected]

Πολύγυρος  4-2-2014

              Αρ. Πρωτ. :  14

Θέμα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ

Την ώρα που μαθητές υποσιτίζονται και άλλοι λιποθυμούν από την πείνα, στερούνται τη θέρμανση και πεθαίνουν από τα μαγκάλια, λόγω της επιβολής των άθλιων μνημονίων είναι υποκρισία να ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται για την φυσιολογική ανάπτυξη των εφήβων, χαρίζοντας χρήματα με αδιαφανείς διαδικασίες σε ημετέρους, σχεδιάζοντας προγράμματα ΕΥΖΗΝ, που θα δίνουν πληροφορίες για το ρυθμό ανάπτυξης των παιδιών, τη φυσική τους κατάσταση και την επάρκεια των διατροφικών τους συνηθειών, θέτοντας στην υπηρεσία του τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής όλης της χώρας.

Τέτοιου είδους έρευνες απαιτούν άλλου είδους υποδομές και συνεργασία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διεπιστημονική συνεργασία, κοινοποίηση έγκυρων αποτελεσμάτων που θα συνοδεύονται από προτάσεις και τη λήψη μέτρων για την φυσιολογική ανάπτυξη των εφήβων.

Επιπλέον, η εν λόγω έρευνα  διεξάγεται εις βάρος του προγράμματος της γυμναστικής στα σχολεία, δεδομένου ότι απαιτεί πολλές διδακτικές ώρες για να πραγματοποιηθεί και το οποίο μάθημα φέτος γίνεται με λιγότερες ώρες ανά εβδομάδα

Ποιοι θα είναι οι πραγματικοί στόχοι της έρευνας, πως θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματά της, ποιοι θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των μαθητών δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ζητούμε από τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στην έρευνα

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την συγκεκριμένη εγκύκλιο

Καλούμε τους γονείς να μην δεχθούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην έρευνα, που ενδεχομένως να εγκυμονεί κινδύνους  για την υγεία τους

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                  

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ  

Πολύγυρος  4-2-2014

              Αρ. Πρωτ. :  15

Mail : [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΔΣ

Έχει περάσει πλέον η μισή σχολική χρονιά και, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τα προβλήματα που βιώνουν στα σχολεία οι μαθητές συνεχώς οξύνονται. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η μη διδασκαλία ακόμα και σήμερα πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων σε πολλά από αυτά, η κατάργηση και συγχώνευση σχολείων και τμημάτων, ιδιαίτερα στα τμήματα κατεύθυνσης των Λυκείων, με την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, δυναμιτίζει τη μαθησιακή διαδικασία.

Και ενώ το Υπουργείο με την εγκύκλιο 180661/Γ7/26-11-2013 αναγγέλλει την έναρξη  της ΠΔΣ από την 28η Νοεμβρίου 2013 η Διοίκηση και το ίδιο καθυστερούν την υλοποίηση της. Ταυτόχρονα η εγκύκλιος 172435/Γ7/13-11-2013 προβλέπει ότι στην ΠΔΣ θα απασχοληθεί μόνιμο προσωπικό για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου ή αναπληρωτές. Με βάση αυτά τα δεδομένα, εάν δεν προσληφθούν αναπληρωτές, ακυρώνεται στην πράξη η υλοποίηση του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δημιουργώντας στην κοινωνία την ψευδαίσθηση , ότι το Υπουργείο νοιάζεται για τους μαθητές.

Tα προγράμματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μέτρο ενίσχυσης των μαθητών και οικονομικής ανακούφισης των οικογενειών τους, με την προϋπόθεση ότι θα ξεκινούσαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα ήταν εξασφαλισμένα: η χρηματοδότησή τους και όχι η εξάρτησή τους από τα ΕΣΠΑ, η μετακίνηση των μαθητών και η διάρκεια των μαθημάτων ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών.

Ζητούμε

1. την άμεση έναρξη της ΠΔΣ και την πρόσληψη όσων καθηγητών χρειαστεί

2. Την καθιέρωση του θεσμού της ΠΔΣ με την έναρξη των μαθημάτων

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα