Thumbnail
Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης- Δράσεις

Άλιμος, 22 Σεπτεμβρίου 2013

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
ο αγώνας μας συνεχίζεται!
 
Η ΕΛΜΕ, στη γενική της συνέλευση, αποφάσισε να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστεί τον αγώνα του κλάδου, ενάντια στις μεθοδεύσεις και την υπονόμευση. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όσους διευθυντές και συναδέλφουs επιλέγουν να επιστρέψουν στα σχολεία, να μην προβούν σε καμία αναμόρφωση, σύμπτυξη ή συμπλήρωση του ωρολογίου προγράμματος, πράγμα που συνιστά κατάφορη υπονόμευση του απεργιακού αγώνα μας.
 
Σε ορισμένα σχολεία της ΕΛΜΕ μας πραγματοποιούνται καταλήψεις. Μερικοί διευθυντές, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, υπερβαίνοντας ευθύνες και καθήκοντα, αλλά κυρίως ενεργώντας αντιπαιδαγωγικά και αντισυναδελφικά, ζητούν από τους εκπαιδευτικούς, έξω από το σχολείο, να δηλώσουν αν είναι απεργοί ή όχι. Η πράξη τους αυτή, είναι μη σύννομη πέρα και έξω από τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών  -ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και γενικές συνελεύσεις- δεν θα επιτρέψουν τέτοιες  αντιπαιδαγωγικές και αντισυναδελφικές ενέργειες και ότι θα αντιδράσουν άμεσα, δυναμικά και αποφασιστικά. Οι εκπαιδευτικοί δεν δηλώνουν συμμετοχή ή όχι στην απεργία έξω από τα σχολεία τους που είναι υπό κατάληψη. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΛΜΕ (19/9), οι απεργοί συνάδελφοι σε αυτή την περίπτωση (κατάληψη), καλούνται να καταθέτουν τα χρήματα της απεργίας στο απεργιακό ταμείο της ΕΛΜΕ:
 
Λογαριασμός: Εθνική Τράπεζα 469/614486-13
IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR9101104690000046961448613
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ
 

======================
 

Άλιμος, 22/9/2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/9, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου. Η απόφαση αυτή υπαγορεύεται από την επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Υπαγορεύεται από την ανάγκη να παλέψουμε αποφασιστικά και μαζικά ενάντια στην διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου. Για να μην βρεθεί κανένας μαθητής έξω από το σχολείο. Είναι απόλυτη ανάγκη να αντισταθούμε μαζικά στην ακόμα μεγαλύτερη ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση που προωθείται μέσα από τη νέα αντιδραστική και αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Τα αιτήματά μας είναι ζωντανά!
Ο αγώνας μας είναι ανυποχώρητος!

Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά, ενάντια στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων της «ιερής συμμαχίας» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα και την ανεργία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να κάνουμε από κοινού την απεργία δική μας υπόθεση. Μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ (48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη) και τηναπόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη), ο απεργιακός μας αγώνας συνεχίζεται για το τριήμερο 23-25/9.

Όλοι στη νέα τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση
από Δευτέρα 23/9 μέχρι και Τετάρτη 25/9

Να μετατρέψουμε τα σχολεία σε εστίες αντίστασης και φάρους αγώνα! Να ενισχύσουμε και να περιφρουρήσουμε αποφασιστικά την απεργία κόντρα στη λογική της ηττοπάθειας και της μιζέριας.

Η ΕΛΜΕ θα πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστεί τον αγώνα του κλάδου, ενάντια στις μεθοδεύσεις και την υπονόμευση. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όσους διευθυντές και συναδέλφουs επιλέγουν να επιστρέψουν στα σχολεία, να μην προβούν σε καμία αναμόρφωση, σύμπτυξη ή συμπλήρωση του ωρολογίου προγράμματος, πράγμα που συνιστά κατάφορη υπονόμευση του απεργιακού αγώνα μας.

Πρόγραμμα δράσεων – κινητοποιήσεων τριημέρου

Δευτέρα 23/9

● Προασπιζόμαστε την απεργία μας.
Ενημερώνουμε συναδέλφους – γονείς και μαθητές στα σχολεία μας.

● Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας 12.30μμ,
Προσυγκέντρωση ΕΛΜΕ10.30πμ στο μετρό του Αγ. Δημητρίου.

● Συμμετέχουμε και παρεμβαίνουμε στην εκδήλωση-συζήτηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με θέμα τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τις συνέπειές τους για τη νέα γενιά και την κοινωνία στις 7.30μμ στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Τρίτη 24/9, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

● Προασπιζόμαστε την απεργία μας.
Ενημερώνουμε συναδέλφους – γονείς και μαθητές στα σχολεία μας.

● Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30πμ.
Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στα Προπύλαια.

● Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 6.30μμ,
στο 2ο ΓΕΛ Αργυρούπολης για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τετάρτη 25/9

● Πανελλαδικό συλλαλητήριο στη 1μμ στα Προπύλαια.
Νέα ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ (η ΓΣ των προέδρων θα διακόψει τις εργασίες της το μεσημέρι για τη συμμετοχή των μελών της στο πανελλαδικό συλλαλητήριο).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κνητοπ
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
Σοκαριστικό βίντεο με επίθεση της αστυνομίας σε καθηγήτρια πανεπιστημίου
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία