Thumbnail
Χαρήκαμε ιδιαίτερα με την δήλωση σας ότι θα μιλήσετε για «πρόσωπα, καταστάσεις, παθογένειες» και μάλιστα με «δημόσια αντιπαράθεση και με όποιο τρόπο επιθυμούμε».

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης 

Νομού Μαγνησίας
 
Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21
Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) & 6936)584278
Fax: 24210)20483
Ιστοσελίδα: www.elme-mag.gr
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013
Αρ. Πρωτ. 102
Προς
Σχολεία και Υπηρεσίες
της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νομού Μαγνησίας
ΜΜΕ
 
Θέμα: «…ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ  ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ »
 
Έμπειρη πολιτικός  η κ. Ζέττα Μακρή. Θα μπορούσε να αγνοήσει την ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε., όπως  η ίδια δήλωσε, αλλά απάντησε. Και απάντησε χάνοντας την ψυχραιμία της,  στη γραμμή που χάραξε η επίσημη κυβερνητική επικοινωνιακή προπαγάνδα και τα μιντιακά παπαγαλάκια. Αναφέρθηκε η κ. Υφυπουργός σε «κουκουλοφόρους» καθηγητές, σε «ομαδούλες» που εκδίδουν μανιφέστα, σε κομματικές μειοψηφίες κ.λπ. Για την ταμπακέρα βέβαια κουβέντα. Πότε κ Μακρή ήσασταν πολιτικά ο εαυτός σας;  Όταν ως επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας υιοθετούσατε «αντιμνημονιακές κορώνες», ήσασταν θερμή συμπαραστάτης των δίκαιων  αγώνων των εργαζόμενων εναντία στις μνημονιακές πολιτικές, υπερασπιστής των κοινωνικών δομών; Η τώρα, σαν υφυπουργός πια, που με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίσατε  ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο; Ένα μνημονιακό νομοσχέδιο, που κουτσουρεύει το θεσμό της  αυτοδιοίκησης, καταργεί τεχνικές ειδικότητες και σχολεία, και στέλνει χιλιάδες ακόμα ανθρώπους  στην ανεργία. Ανάμεσα τους και πολλούς συμπολίτες σας… Όμως αν αυτό σας καθησυχάζει, δεν είστε η πρώτη τοπική βουλευτίνα στην οποία απευθυνθήκαμε προσωπικά. Τον  Ιούνιο του 2011 το πράξαμε για άλλους, που έπραξαν ανάλογα. Αλλά τώρα πια είναι πρώην βουλευτές…
Στις σκληρές για τους ανθρώπους εποχές που ζούμε, σαν συνέπεια των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της σημερινής κυβέρνησης, κανένας πολιτικός δεν είναι υπεράνω κριτικής και σχολίων. Ακόμα περισσότερο όταν με τις επιλογές του καθορίζει αρνητικά το μέλλον χιλιάδων παιδιών, χιλιάδων εργαζόμενων, το μέλλον ενός κορυφαίου δημόσιου αγαθού, όπως η παιδεία.
 
κυρία Υφυπουργέ
Οι εκπαιδευτικοί δε φοράνε κουκούλες. Οι μόνες κουκούλες που υπάρχουν στα κεφάλια τους είναι αυτές που  φόρεσε η κυβέρνηση σας  σε 15.000 μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους. Αυτούς που τους στήσατε στο εκτελεστικό απόσπασμα [ικρίωμα της απόλυσης] για να αυγατίσουν την ατέλειωτη στρατιά του 1.500.000 ανέργων, που με τις πολιτικές σας δημιουργήσατε.
 
Στην «ομαδούλα» των εκπαιδευτικών που αναφέρεστε, συμμετέχουν μέρες τώρα, στην καρδιά του καλοκαιριού, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, που με ενότητα και αλληλεγγύη αγωνίζονται ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης σας, για να υπερασπίσουν το Δημόσιο Σχολείο και το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και όχι μόνο. Αυτή η «ομαδούλα», με καθαρό πρόσωπο, με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες, παίρνει και υλοποιεί τις αποφάσεις της και τυγχάνει της αποδοχής και στήριξης  της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Πράγματα και διαδικασίες που φαντάζουν αδιανόητα για την κυβερνητική «ομαδούλα» της οποίας είστε μέλος.
Ωστόσο, χαρήκαμε ιδιαίτερα με την δήλωση σας ότι θα μιλήσετε για «πρόσωπα, καταστάσεις, παθογένειες» και μάλιστα με «δημόσια αντιπαράθεση και με όποιο τρόπο επιθυμούμε». Ενημερώστε μας  λοιπόν για την ημέρα και ώρα που διευκολύνεστε και εμείς θα το οργανώσουμε. Και όπως εσείς και εμείς με την σειρά μας βεβαιώνουμε τους συναδέλφους και τους συμπολίτες ότι «ο διάλογος θα είναι αποκαλυπτικός και ενδιαφέρων». 
 
Για το ΔΣ
 
Ο Πρόεδρος
 
Σωκράτης Σαβελίδης
 
 
H Γραμματέας
 
Βάνα Ζωϊτοπούλου
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα