Thumbnail
ΕΛΜΕ Λάρισας

Ε.Λ.Μ.Ε.

ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λαπιθών 6        Αρ. Πρωτ.: 150

41221, Λάρισα                   Λάρισα, 23-10-2014

Τηλ: 2410-255694

Fax: 2410-532357                Προς:

Email: elmelar@otenet.gr              MME

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κρατήστε τη Σφραγίδα

Οι προειλημμένες αποφάσεις του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ (ομόφωνες μάλιστα!) για τον αποκλεισμό της ΕΛΜΕ, του μεγαλύτερου πανελλαδικά πρωτοβάθμιου σωματείου, υλοποιήθηκαν σύμφωνα με την αστική «νομιμότητα».

Σε ένα κρεσέντο αδιαλλαξίας και στείρας άρνησης με νέα επεισόδια στο σήριαλ της πραξικοπηματικής διαδικασίας το προεδρείο της συνέλευσης των αντιπροσώπων (ομόφωνα πάλι!) κουρέλιασε κάθε ίχνος συνδικαλιστικής δεοντολογίας.

Αρνήθηκε πεισματικά να θέσει σε ψηφοφορία δυο προτάσεις που τέθηκαν στο σώμα. Η πρώτη της ΕΛΜΕ που ζητούσε να αποφανθεί το ίδιο το σώμα των αντιπροσώπων, το μόνο που έχει αρμοδιότητα για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων καθώς και η δεύτερη που έθετε ζήτημα αναβολής για ένα μήνα των εκλογών.

«Δημοκρατικότατα» όπως διατεινόταν ο πρόεδρος (δάσκαλος) της συνέλευσης «όπως στο σύλλογο διδασκόντων ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ δεν θέτει σε ψηφοφορία θέμα που δεν είναι αρμόδιο, έτσι και εδώ δεν μπορεί να τεθεί ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ θέμα»!! Η «νομιμότητα» και η ασχετοσύνη αντάμα!

Η αποχώρηση δυο παρατάξεων (συνολικά 32 αντιπρόσωποι) για τη μη νομιμοποίηση του πραξικοπήματος δεν πτόησε τους «νομιμόφρονες».

Στη συνέχεια σε μια μνημειώδη εκφυλισμένη διαδικασία που συμμετείχαν 21 όλοι και όλοι αντιπρόσωποι μίλησαν μόνον τρεις (3)!! Ο απερχόμενος πρόεδρος σε ένα ρεσιτάλ πολλαπλών ρόλων μονοπώλησε το μικρόφωνο ως απερχόμενος πρόεδρος, ως επίκουρος και αναπληρωτής πρόεδρος της συνέλευσης και ως εκπρόσωπος παράταξης.

Στην πρεμούρα τους να τηρήσουν τη «νομιμότητα» ξέχασαν (η αβλεψία δεν είναι μόνον δικό μας ελάττωμα) να ψηφίσουν για τα πεπραγμένα.

Η μόνη πρόταση που τέθηκε για ψηφοφορία ήταν για τη συμμετοχή του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η  Νοέμβρη. Για την τυπική καταγραφή η πρόταση πήρε 17 υπέρ (ΔΑΣ) και 4 λευκά (ΔΑΚΕ, ΑΔΣ).

Το αποτέλεσμα της κάλπης αποκάλυψε πλήρως τους ανομολόγητους στόχους. Ψήφισαν 99 ενώ έπρεπε να ψηφίσουν 155. Μια εντελώς διαφορετική σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα προέκυπτε με τη συμμετοχή και των άλλων 56 αντιπροσώπων.

Η ένσταση μας και η αντίθεση μας, ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, ως ΕΛΜΕ για την ασκούμενη συνδικαλιστική πολιτική και πρακτική του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με κύρια στοιχεία της αποσιώπησης των αιτιών της καπιταλιστικής κρίσης και του άνευρου και απολίτικου λόγου επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά.

Να γιατί μας απέκλεισαν οι «νομότυποι». Δεν μας απασχολούν οι όποιες μικροφιλόδοξες επιδιώξεις κάποιων που εξαντλούν τη συνδικαλιστική τους «νομιμότητα» στην εκφώνηση πανηγυρικών και στην περιφορά του τίτλου.

Κρατήστε τη σφραγίδα της «νομιμότητας» γερά. Οι δρόμοι μας κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Δεν ξέρουμε αν στα πλαίσια της ταμειακής «νομιμότητας» θα έχετε το θράσος να ζητήσετε και τις συνδρομές του τρίχρονου αποκλεισμού μας.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη