Thumbnail
ΕΛΜΕ Λάρισας

Αρ. Πρωτ.: 146

Λάρισα, 14-10-2014

Ε.Λ.Μ.Ε.

ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λαπιθών 6

41221, Λάρισα 

Τηλ: 2410-255694  

Fax: 2410-532357 

[email protected]
Προς:
ΜΜΕ                                                                                                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αντιδημοκρατικός Κατήφορος του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

Στη μακρόχρονη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος οι απαγορεύσεις, οι διώξεις και οι αποκλεισμοί ήταν η μόνιμη ταξική αντίδραση της εργοδοσίας και του αστικού κράτους. Χύθηκαν ποταμοί αίματος για να κατοχυρωθεί το αναφαίρετο δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης. Στο δημόσιο τα 2/3 του εικοστού αιώνα οι πολιτικές απαγορεύσεις και οι διώξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα ήταν ο μαύρος μεσαίωνας με πρώτα θύματα τους κομμουνιστές και τους αριστερούς. Η «εκσυγχρονισμένη» αστική δημοκρατία στη συνέχεια επιστράτευσε αντιδημοκρατικούς νόμους και οργανωτικές δομές προκειμένου να φιμώσει τους εργαζόμενους.

Τη δόξα του Μακρηθεοδωρισμού ζήλεψε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ και επιχειρεί με γελοίες μεθοδεύσεις να αποκλείσει την ΕΛΜΕ Λάρισας, το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο σε όλη τη χώρα. Ως νέοι Ιησουίτες «διυλίζουν» τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο και αποκλείουν από τις αρχαιρεσίες τους 24 αντιπροσώπους της ΕΛΜΕ.

Δεν αμφισβητούν την εγκυρότητα των εκλογών της ΕΛΜΕ επί της ουσίας. Για πάνω από 20 χρόνια οι αντιπρόσωποι της ΕΛΜΕ για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ εκλέγονταν με βάση τα αποτελέσματα της μιας και μοναδικής κάλπης για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Ως Ιησουίτες θεωρούν ΛΟΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ την μη αναγραφή στο πρακτικό των εκλογών της ΕΛΜΕ της τυπικής φράσης «από την εκλογική διαδικασία εκλέγονται επίσης και οι αντιπρόσωποι της ΕΛΜΕ για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ».

Τι και αν στην αίτηση της ΕΛΜΕ αυτό εγγράφως διατυπώνεται ως γραφειοκρατική αβλεψία, τι και αν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει σύσταση για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή, επιμένουν.

Η προσπάθειά τους να αποκλείσουν την ΕΛΜΕ κρύβει άλλες στοχεύσεις και επιδιώξεις.

Για την ΕΕ του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ η ΕΛΜΕ δεν υφίσταται μιας και η τυπική παράλειψη της συγκεκριμένης φράσης του πρακτικού των εκλογών την καθιστά ως μη υπάρχουσα.

Στην προγραμματισμένη συνέλευση των αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων του Δημοσίου την Τρίτη 14 Οκτώβρη  έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας. Ο απερχόμενος πρόεδρος επιχείρησε αρχικά να αποκλείσει τους παρόντες αντιπροσώπους της ΕΛΜΕ και δεν τους καταμετρούσε!!!!

Η απαράδεκτη μεθόδευση ήρθε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές και φυσικούς αυτουργούς της πραξικοπηματικής ενέργειας. Η έλλειψη απαρτίας τους ανάγκασε να αναβάλλουν τη συνέλευση, χωρίς να ορίσουν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η πρώτη αυτή απόπειρα έπεσε στο κενό. Αποκάλυψε όμως τους εμπνευστές.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική προσπάθεια αποκλεισμού και τις συγκεκριμένες συνδικαλιστές δυνάμεις που πρωτοστάτησαν σ` αυτή τη μεθόδευση. Η ΕΛΜΕ Λάρισας δεν φιμώνεται. Κανείς νοσταλγός του Μακρηθεοδωρισμού δεν μπορεί να την αποκλείσει.

Εκφράζουμε εκείνο το κομμάτι των εργαζόμενων που δέχτηκε τα πρώτα χτυπήματα της Τρόικας και των δουλικών πολιτικών υποστηρικτών της. Οι πρώτοι απολυμένοι στο Δημόσιο είναι εκπαιδευτικοί. Δεκαπέντε μήνες στους δρόμους στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αντιπαλεύουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν.

Με δεδομένη την πεποίθηση ότι θα ανατρέψουμε κάθε νέα απόπειρα αποκλεισμού μας θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε πιο σίγουρα, πιο στέρεα στους δρόμους του αγώνα.

Εκεί εμείς μετράμε το μπόι μας.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας