Thumbnail
ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαγωνισμοί ΤΑΙΠΕΔ στην Κεφαλονιά:

Πουλούν τα οικόπεδα

που προορίζονταν για σχολεία και εργατικές κατοικίες

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τη διενέργεια δύο ηλεκτρονικών διαγωνισμών που αφορούν την ιδιωτικοποίηση 40 κρατικών παραθαλάσσιων οικοπέδων στην περιοχή Ράγια του Πόρου στην Κεφαλονιά (11 ο πρώτος – 29 ο δεύτερος) από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό θα γίνει μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών στον ιστότοπο e-publicrealestate.gr. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού (προεπιλογή των ενδιαφερόμενων αγοραστών) ολοκληρώνεται το Δεκέμβρη και θα ακολουθήσει η δεύτερη, δηλαδή η ηλεκτρονική δημοπρασία. Με την συνολική επανεκκίνηση του προγράμματος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί μία από τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο και τους δανειστές. Η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια, δεν θα στερήσει μόνο κάποια παραλία από το λαό της περιοχής. Θα στερήσει από τη νέα γενιά της περιοχής το αναγκαίο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πάστρας, που έχει αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια να γίνει εκεί.

Την ίδια ώρα στέλνουν ειδοποιητήρια στις οικογένειες που έχουν απομείνει στα «υπαλληλικά» του Αργοστολίου για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αφού και αυτή η έκταση οδεύει για ιδιωτικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό διεκδικούν η έκταση αυτή να αξιοποιηθεί για κατοικίες εργατών και νέων δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών, που διαβιούν μακριά από τις εστίες τους με 650 ευρώ το μήνα. Η ανάπτυξη που διεκδικούμε έχει στο επίκεντρο το να έχει η νεολαία σύγχρονα σχολεία, οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες κατοικίες, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στις περιοχές φυσικού κάλους, στις παραλίες κοκ. Ενώ όμως υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις δεν επιλέγεται ο δρόμος αυτός. Επιλέγεται να υπηρετηθεί η ανάπτυξη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που σβήνει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και χτυπά τη μικρή και μεσαία επιχείρηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που διευθύνει τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ, με τη στήριξη όλου του σάπιου αστικού πολιτικού κόσμου. Καταγγέλλει ακόμη την τοπική διοίκηση σε Δήμο και Περιφέρεια που δεν κινούν γη και ουρανό προκειμένου να αποτραπεί το έγκλημα. Δημοτική Αρχή (ΝΔ) και Περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ) σιωπούν ένοχα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε εγρήγορση και δράση. Γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί, μαζί με όλο το λαό, να απαιτήσουμε το δίκιο μας.

Η πλημμυρόπληκτη και σεισμόπληκτη Κεφαλονιά να προχωρήσει μπροστά, βάζοντας το θέμα της παιδείας στο επίκεντρο, συμμετέχοντας στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Αγώνα Φορέων:

-    την Τρίτη 6 Οκτώβρη, 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.

-    την Πέμπτη 8 Οκτώβρη, 7.30 μμ στον Καραβόμυλο (στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας), από κοινού με τη Λαϊκή Επιτροπή Σάμης.

Να οργανώσουμε συσκέψεις με γονείς – μαθητές στα σχολεία. Να συντονιστούμε και να μην αφήσουμε λεπτό χαμένο.

Να συμμετάσχουμε στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνεται από το ταξικό κίνημα στις 22 Οκτώβρη.

Να κορυφώσουμε με παγκεφαλληνιακή κάθοδο των σχολείων στο Αργοστόλι την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας.

Αργοστόλι 06/10/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Φαρακλός Βαγγέλης



 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια