Thumbnail
ΕΛΜΕ Κέρκυρας

EΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12

ΤΗΛ. ΦΑΞ:2661049100

ΚΕΡΚΥΡΑ 20/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει την προκλητική και τρομοκρατική συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας, δια των εντολοδόχων του Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, απέναντι στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Εργαζόμενοι με πολύχρονη προσφορά στον τομέα την δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα, με αποδεδειγμένο εργασιακό και επιστημονικό ήθος αντιμετωπίστηκαν σαν μαθητές που ετοιμάζονται ή κάνουν σκασιαρχείο, με τους επιθεωρητές να περιφέρονται από θάλαμο σε θάλαμο και να παίρνουν παρουσίες. Όχι μόνον αυτό, κλήθηκε και η αστυνομία η οποία επέδειξε χαρακτηριστική βιαιότητα απέναντι στους δικαίως διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους και πολίτες που παρευρίσκονταν στο χώρο του νοσοκομείου και κυρίως εις βάρος δημοσιογράφου κατά την ώρα άσκησης του λειτουργήματός του.

Πίσω βέβαια από αυτή την απολύτως προσβλητική για κάθε εργαζόμενο συμπεριφορά βρίσκεται η προσπάθεια να καταδειχθούν  αυτοί σαν υπεύθυνοι για την δραματική υποβάθμιση της παροχής δημόσιας  υγείας στην χώρα και τον νομό μας. Πρόκειται για ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο που στοχεύει να δυσφημιστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και εντάσσεται στα πλαίσια της εξελισσόμενης δραματικής μείωσης του δημόσιου τομέα, στο τμήμα κυρίως των κοινωνικών παροχών, μέσω των απολύσεων υπαλλήλων και εκχώρησης κρίσιμων τμημάτων του στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Στο χώρο της εκπαίδευσης ένα τέτοιου είδους επικοινωνιακό κόλπο ήταν η πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας «για τον έλεγχο του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Το μήνυμα που εκπέμπεται προς την κοινωνία προκλητικά διαστρέφει την πραγματικότητα και είναι διάφανο: Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «τεμπέληδες» και «κοπανατζήδες» για αυτό πρέπει να ελεγχτούν και φυσικά να τιμωρηθούν.   

Ο πολυπράγμων και λαλίστατος Υπουργός Υγείας έσπευσε να απειλήσει με απόλυση όσους προσπάθησαν να υπερασπιστούν την επαγγελματική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους από τέτοιου είδους πρακτικές. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ δηλώνει ρητά ότι βρίσκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου του νοσοκομείου Κέρκυρας που θα επιχειρηθεί να εκφοβιστεί ή να τιμωρηθεί. Καλεί τους συναδέλφους και κάθε εργαζόμενο να κλείσουν τα αυτιά τους στα κυβερνητικά επικοινωνιακά τερτίπια και όλοι μαζί να συντονιστούμε ώστε να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Είμαστε έτοιμοι μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον νομό μας να αναδείξουμε και να καταδείξουμε τον πραγματικό ένοχο της βαρβαρότητας που ζει ο Ελληνικός λαός και δεν είναι άλλος από την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα των ολιγαρχών του πλούτου που υπηρετεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ                                      ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλίας Μίχος
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία