Thumbnail
ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Θέμα: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στις 1.30μμ από όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ΚΡΗΤΗΣ. Τέθηκαν όλα τα προβλήματα στον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης.

1. ΚΕΝΑ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ .

Ο περιφερειακός απάντησε ότι το Υπουργείο προγραμματίζει οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν 23-24 Σεπτεμβρίου. Έχουν εξασφαλιστεί 12.000 πιστώσεις από ΕΣΠΑ, 3000 από κρατικό προϋπολογισμό και αναμένονται ακόμη 4.000 από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Στην πρώτη φάση αναπληρωτών θα προσληφθούν το 50% των αναπληρωτών από τις διαθέσιμες πιστώσεις με προτεραιότητα στις ειδικότητες που διδάσκουν πανελλήνιες και πρωτοβάθμια. Εκτίμησή του είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι η πιο δύσκολη χρονιά θα καλυφθούν καλύτερα από πέρυσι. Απαιτήσαμε την πάγια θέση της Ομοσπονδίας για μόνιμους διορισμούς και όχι συμβάσεις γαλέρας για τους αναπληρωτές.

2. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Η κάλυψη των κενών με μεθόδους, αύξησης ωραρίου, αύξησης μαθητών στα τμήματα, είναι παι- δαγωγικά και εργασιακά απαράδεκτες και ως εκ τούτου μη αποδεκτές, ενώ οι τονίσαμε ότι η με- τακινήσεις προσωπικού δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Τέθηκε το θέμα του ωραρίου για εργαστήρια ως απαράδεκτη μέθοδος κάλυψης ωρών.

3.Καθαρίστριες.

Τέθηκε το θέμα των συμβάσεων των καθαριστριών και απάντησε ότι το ΦΕΚ για την πρόσληψή τους έχει δημοσιευθεί εδώ και μία βδομάδα , καθυστερημένα, αλλά οι Δήμοι το αποσιωπούν και δεν προσλαμβάνουν για λόγους πολιτικούς.

4. Για τα καυτά θέματα , αξιολόγηση , απολύσεις , νέο λύκειο, κλπ θέσαμε τις θέσεις του σωματείου και απάντησε ότι αυτά θα τα λύσει ο λαός με την ψήφο του την Κυριακή αφού οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων είναι δεδομένες. Απάντησε ότι ταυτίζεται με τις θέσεις των σωματείων στα θέματα αυτά και ως κίνημα πρέπει να τα διεκδικούμε.

Για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας, ένα σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά και όλη την αναγκαία γνώση

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα