Thumbnail
ΕΛΜΕ Ηλείας

Ούτε ένα Ευρώ για την αξιολόγηση!

 

Μόλις  λίγο πριν την παράδοση του υπουργείου Παιδείας, ο απερχόμενος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε την  έγκριση «παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 - Οριζόντια Πράξη» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε στελέχη της δημόσιας Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από 15-03-2014 έως 31-10-2015 και εκτός του ωραρίου της κύριας εργασίας τους».

Επιχορηγούνται με 1.490.000 Ευρώ «εκατοντάδες περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, προϊστάμενοι Διευθύνσεων, σχολικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης…». Ενώ  δηλαδή πολλοί εκπαιδευτικοί έδωσαν τον αγώνα τους ενάντια στην αξιολόγηση, χάνοντας μάλιστα χρήματα από την συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ, κάποια στελέχη καλούνται να εισπράξουν τα «αργύρια» για την «βρώμικη δουλειά» των αξιολογικών διαδικασιών.

Την ίδια ώρα  που από τα σχολεία λείπουν 3.500 καθηγητές, έχουμε τη σπατάλη 1,5 εκατομμυρίου Ευρώ για κάποιες ενέργειες  αξιολόγησης, ενώ γύρω στα 7.200.000 ανέρχεται το ποσό για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας.

Παράλληλα για να απορροφηθεί ένα ποσό της τάξης του 1.491.294, κάποιοι έσπευσαν να φορτώσουν την Τράπεζα Θεμάτων με επιπλέον ερωτήματα, τις αμέσως επόμενες μέρες της δήλωσης του Α. Λοβέρδου ότι θα μειωθεί ο αριθμός των θεμάτων.

Λεφτά δεν υπάρχουν για την επάνδρωση των σχολείων με καθηγητές και την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών (π.χ. θέρμανση). Θα υπάρχει όμως πάντα ένα ΕΣΠΑ για να σπαταλήσει χρήματα σε διαδικασίες αναβίωσης του επιθεωρητισμού (αξιολόγηση) ή και η εκδίωξης των μαθητών από το σχολείου (Τράπεζα Θεμάτων).

Απαιτούμε να γίνει ανάκληση της απόφασης για την καταβολή χρημάτων στα  πεπραγμένα της υπό κατάργηση αξιολόγησης και να διατεθούν για την κάλυψη πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.

Συνεχίζουμε να δίνουμε τον ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας


ΕΛΜΕ Ηλείας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα