Thumbnail

Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  

11/11/2013

ΠΡΟΣ:

1)       ΥΠΑΙΘ

2)       ΔΔΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

3)       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε ΚΑΙ ΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

4)       ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ

5)       ΟΛΜΕ

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Μετά από δύο μήνες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Πολιτεία δεν κάλυψε τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΕΕΕΚ Ν Ηρακλείου Αττικής. 

Οι εγγραφές είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι κατά 15% και το προσωπικό περικεκομμένο κατά 40%!  Αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία σε πλήρες ωράριο αλλά και η παραμονή τόσων παιδιών αυτές τις ώρες στο σχολείο να ελέγχεται με υπεράνθρωπες και ηρωικές προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού (Εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού) .

 Οι μειώσεις προσωπικού σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης τα  τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος είναι σύνηθες φαινόμενο, αφού από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια, κάνουμε μάθημα σε τμήματα με συνεχώς αυξανόμενο των αριθμό των μαθητών.  Στην Ειδική Αγωγή όμως απαιτείται ακόμη περισσότερη προσοχή και ευαισθησία, για λόγους που είναι προφανείς σε όλους μας. Η ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο αλλά και η ένταξη των παιδιών αυτών στη σχολική κοινότητα με ομαλό και επιστημονικό τρόπο πρέπει να είναι πρώτο μέλημα μιας Πολιτείας που σέβεται των εαυτό της και που θεωρείται πολιτισμένη.

Για τη στοιχειώδη λειτουργία του σχολείου απαιτείται:

 1. Εκπαιδευτικό Προσωπικό: 11 καθηγητές

2. Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (1 Λογοθεραπευτής /τρια, 1 Εργοθεραπευτής/ τρια, 1 Φυσικοθεραπευτής/ τρια , 1 Σχολικός/ή Νοσηλευτής/ τρια)

3. Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό: 7 άτομα. Από τα εννιά (9) που είχαν ζητηθεί έχουν σταλεί και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο δύο (2)!

Η Δ΄ΕΛΜΕ Αν Αττικής ζητάει τη λύση του προβλήματος χωρίς ημίμετρα, με διορισμούς άμεσα μόνιμων ή αναπληρωτών καθηγητών και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα