Thumbnail
Δ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής

26/11/2013

Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΙΚΗΣ  

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Η εφαρμογή της στυγνής μνημονιακής πολιτικής  απαγορεύει τους μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ να τελειώσουν ομαλά τις σπουδές τους ή και τους αναγκάζει να διακόψουν το σχολείο.  Με απόφαση του Διευθυντή Διεύθυνσης της Β΄ Αθήνας, κόβονται δύο τμήματα του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν Ιωνίας και οι μαθητές υποχρεούνται  να  μετεγγραφούν  σε άλλα σχολεία.

Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι σε  ανάλογες περιπτώσεις υποχρεωτικών μετεγγραφών, οι μαθητές εσπερινών σχολείων εγκατέλειψαν τις σπουδές τους. Και είναι αναμενόμενο τελικά κάτι τέτοιο, αφού στα εσπερινά ΕΠΑΛ φοιτούν εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, και μάλιστα προερχόμενοι από χαμηλά οικονομικά στρώματα. Η αναγκαστική αλλαγή σχολείου, και ιδίως ενός προσβάσιμου συγκοινωνιακά σχολείου, τους ανατρέπει τον προγραμματισμό, που τόσο είναι σημαντικός για τους συγκεκριμένους μαθητές.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης δεν έλαβε υπόψη του την από  9/10/2013 επιστολή της ΕΛΜΕ, με την οποία τονιζόταν οι συνέπειες της επιλογής του κλεισίματος των τμημάτων. 

Επισημαίνουμε την σκληρότητα της απόφασης  αφού οι μαθητές που διαγράφονται από τη δύναμη του σχολείου είναι μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολείου, οι οποίοι ανέβηκαν για πολλά χρόνια το δικό τους Γολγοθά (εσπερινά μαθήματα, εργασία και οικογένεια), όχι για να ξοδέψουν το χρόνο τους αλλά οδηγημένοι από τον πόθο της μόρφωσης και της εκπλήρωσης του ονείρου τους, να σπουδάσουν σε ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Καλούμε και τον Δ.Δ. Β΄ Αθήνας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής , έστω την ύστατη ώρα, να ανακαλέσουν την απόφαση  - τιμωρία των μαθητών που επιμένουν να σπουδάζουν παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες από τις υποχρεώσεις προς την οικογένεια και τους εργοδότες.

Συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν   Ιωνίας και συμμετέχουμε  ως Δ.Σ. στις παραστάσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/11/2013 στη ΔΔΕ Β΄Αθήνας  (Αγία Παρασκευή)  κα στην Π.Δ.Ε. Αττικής ( Αμπελόκηποι)

Για  το   ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν Γραμματέας

Χρήστος Ζαβιτσάνος                                                          Θανάσης Παλλαντζάς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

psomi
Νέο διατροφικό σκάνδαλο! Ανακαλούνται 100.000 συσκευασίες ψωμί τοστ
«Θα ανακαλέσουμε τα παρακάτω προϊόντα που παρήχθησαν στην ίδια γραμμή εργοστασίου και θα σταματήσουμε την εν λόγω γραμμή εν τω μεταξύ για να...
Νέο διατροφικό σκάνδαλο! Ανακαλούνται 100.000 συσκευασίες ψωμί τοστ