Thumbnail
Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής ΔΕ ΠΕ18

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, με την επαναλειτουργία και του ΤΟΜΕΑΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ στα ΕΠΑΛ.

Από 26.000 μαθητές ξεκινάμε και πάλι από το «0» οι δυσκολίες πολλές, η συνεργασία δεν υφίσταται ή είναι υποτυπώδης, όσοι ανθίσανε για 2 έτη με τους μαθητές των «πρώην καταργημένων ειδικοτήτων», όχι απλά δεν μας καλοβλέπουνε αλλά προβάλλουν πολλά και διαρκή εμπόδια στο να επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες και ο ΤΟΜΕΑΣ στο σύνολο του.

Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα από αυτά: (Σε πάρα πολλά σχολεία)

1). Οι μαθητές της Α΄ Τάξης δεν ήταν ενημερωμένοι για την επαναφορά των ειδικοτήτων.

2). Στην ενημέρωση των Γυμνασίων επίσης δεν αναφέρθηκε η επικείμενη επαναλειτουργία τους.

3). Σε τηλεφωνική επικοινωνία των γονέων με τις σχολικές μονάδες, τους δήλωναν ότι δεν υπάρχει Τομέας Υγείας & Πρόνοιας.

4). Δεν υπήρχαν οι Τομείς και οι ειδικότητες καν στην αίτηση για εγγραφή των μαθητών.

5). Κατά τη διάρκεια των εγγραφών υπήρξε και υπάρχει αντίσταση στο να εγγραφούν οι μαθητές στον Τομέα.

6). Πολλούς μαθητές που διαμένουν δίπλα στις σχολικές μονάδες που επαναλειτουργούν οι ειδικότητες τους έστελναν στην Σιβιτανείδιο για εγγραφές, αποσιωπώντας το γεγονός, ότι οι παρούσες σχολικές μονάδες είχαν τις ειδικότητες.

7). Κατά τη σύσταση των Τομέων για τις ενημερώσεις και την οργάνωση του ωρολογίου προγράμματος υπήρχε η σελίδα 23 και η σελίδα 25 αλλά όχι η 24 που συμπεριελάμβανε τον Τομέα Υγείας & Πρόνοιας και τις ειδικότητες.

8). Σε σχολικές μονάδες, που οι επανασυσταθείσες ειδικότητες κατάφεραν παρά τις προαναφερόμενες αντιξοότητες να συγκεντρώσουν ικανό αριθμό μαθητών 60 – 80, προσπαθούν να τους «κόψουν» τη δυνατότητα να κάνουν τομέα, όταν σχεδόν παράτυπα προσπαθούν να διατηρήσουν Τομείς με τρείς ειδικότητες και 10 μαθητές στο σύνολο των τριών ειδικοτήτων.

9). Στους ιστοτόπους των σχολικών μονάδων, οι επανασυσταθείσες ειδικότητες δεν υπήρχαν μέχρι σχεδόν και το τέλος των εγγραφών και δεν μπορούσε κανείς εν έτη 2015 να δει ηλεκτρονικά ότι υπάρχουν στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και μόνο μετά από έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες τις ανήρτησαν οι υπεύθυνοι.

10). Ακόμη και έως τυπικά την τελευταία ημέρα των εγγραφών χάθηκαν δια μαγείας οι αιτήσεις που συμπεριελάμβαναν τις ειδικότητες μας και αναπαράχθηκαν μαζικά οι περυσινές αιτήσεις. Ακόμη και αν πούμε πως όλα αυτά είναι συμπτώσεις, λάθη και παραλείψεις ………..

11). Πολύ σημαντικό είναι και το θέμα των βιβλίων, πολλές ειδικότητες πήραν βιβλία από την 1η ημέρα, όχι όμως και οι Τομείς που επανασυστάθηκαν. Ευελπιστούμε σε άμεση λύση του προβλήματος.

12.). Τέλος, το χείριστο όλων, αποτελούν οι πολιτικές δηλώσεις – δεσμεύσεις «Μεγάλου» πολιτικού παράγοντα της χώρας στην Κρήτη, δήλωσε ότι «θα απολύσω τους άχρηστους εκπαιδευτικούς, σχολικούς φυλακές, κλπ»

Οι γονείς και οι μαθητές που έχουν εγγραφεί ή εγγραφόντουσαν, τρομοκρατήθηκαν και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, μήπως «ξεριζώσουν» και πάλι τους Τομείς και τις Ειδικότητες και μπουν εκ νέου τα παιδιά τους σε περιπέτειες.

Το συγκεκριμένο γεγονός επισείει πέραν από πολιτικές και ποινικές ευθύνες, δυσφημώντας ευθέως το κύρος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των πολιτών της χώρας και η ΟΛΜΕ ή ΟΛΤΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οφείλουν να πάρουν θέση.

Η ΟΛΜΕ, η ΟΛΤΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και πρωτίστως η κυβέρνηση οφείλουν επίσης να πάρουν θέση, για την πλήρη αναγνώριση των 2 ετών διαθεσιμότητας, μισθολογικά, βαθμολογικά και συνταξιοδοτικά.

Οι συνάδελφοι κάθε ειδικότητας αλλά και των μαθημάτων γενικής παιδείας οφείλουν να στηρίξουν τους Τομείς και τις ειδικότητες, στην ανάπτυξη και τη λειτουργία τους προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, γιατί η Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας.

Δεν ξεχνάμε αυτούς που μας στέρησαν την εργασία μας, που μας γέμισαν τη ζωή με άγχος και ανασφάλεια (αποτελέσαμε μέχρι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλες {λιαν προσφάτως}), που μας αφαίρεσαν την παιδαγωγική μας επιμόρφωση, τα πτυχία μας και ήθελαν να μας πετάξουν στα αζήτητα άλλων υπουργείων. Η ντροπή περισσεύει για αυτούς, που ακόμη απειλούν ότι θα καταστρέψουν τις ζωές μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα