Thumbnail
Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε δύο άτομα για μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Προσωποποιημένες ποινικές διώξεις για ακλόμη μία δικογραφία που σχετίζεται με μπίζνες σε εξοπλιστικό πρόγραμμα, αυτό των αντιαρματικών kornet, άσκησε η Εισαγγελλία κατλα της Διαφθοράς.

Έτσι ο ήδη προσωρινής κρατούμενος και πρωην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμλων του ΥΠΕΘΑ, Αντ. Κάντας και ο αντιπρόσωπος της εταιρείας KBP Κ. Δαφέρμος, είναι πλεον κατηγορούμενοι και αντιμετωπίζουν κατλα περίσταση τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περι καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η προκατακρτική εξέταση για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με την απολογία του Αντ. Κάντα στους ανακριτές Διαφθοράς για την εμπλοκή του για τα γερμανικά υποβρύχια, για τα οποία μάλιστα σήμερα παραπέμφθηκε σε δίκη.

Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντ. Ελευθεριάνος προχώρησαν στην έρευνα και -κατά πληροφορίες- κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βελνηκεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκ. δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης, το συνολικό κόστος της οποίας φέρεται να ανέρχεται σε 100 εκ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον επιχειρηματία Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3%  εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Α. Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.

Την υπόθεση ανέλαβαν πλέον οι ανακριτές διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης και Χριστόφορος Μάρκος.

πηγή: news247.gr

 

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

emvolio
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβολίου για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
Ειδικοί δοκιμάζουν νέα εμβόλια που είναι ειδικά κατασκευασμένα για κάθε ασθενή και λένε στο σώμα του να κυνηγήσει καρκινικά κύτταρα για να αποτρέψει...
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβολίου για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή