Thumbnail

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Απεργία για 7η βδομάδα και απαντήσεις στον κυβερνητικό εκβιασμό
 
Στην κυβερνητική καταστολή και εκβιασμό, στις εκατοντάδες νέες διαθεσιμότητες/απολύσεις, στην παράδοση λειτουργιών του πανεπιστημίου στα χέρια των ιδιωτών, οι διοικητικοί υπάλληλοι απαντούν για έβδομη βδομάδα, με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διατρανώνουν την απόφασή τους να μην αποστείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.
 
Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρούν από τη Δευτέρα σε νέα πενθήμερη απεργία και την Τετάρτη θα κάνουν Γενική Συνέλευση. Με νέα 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη απαντούν και οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ, όπου αμέσως μετά τη χτεσινή μαζική γενική συνέλευση, έχοντας στο πλευρό τους τους φοιτητές που πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό των συλλόγων και των επιτροπών αγώνα του ΜΑΣ, πραγματοποίησαν μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, η οποία επέστρεψε και κατέληξε στο χώρο του πανεπιστημίου. Ενώ σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι των υπολοίπων πληττόμενων ιδρυμάτων που αναμένεται να κάνουν ΓΣ.
 
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να εντείνει τον εκβιασμό και την πίεση προς τους διοικητικούς υπαλλήλους και μια σειρά ιστοσελίδες επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα για δήθεν «μαζική απογραφή των υπαλλήλων που ξεπέρασαν τις 400 δηλώσεις». Η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων του ΕΚΠΑ καταγγέλλει το γεγονός και επισημαίνει ότι «ο ρόλος, η αποστολή και η στόχευση συγκεκριμένων ειδησεογραφικών πηγών (όπως www.tovima.gr "Απογράφηκαν ήδη 400 από τους 1.969 υπαλλήλους των ΑΕΙ" και το νεόκοπο http://anoixtessxoles.gr/), σε μια στιγμή ιδιαίτερης όξυνσης της απεργιακής κινητοποίησης του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, είναι γνωστά δεδομένα σε όλους εμάς».
 
Εξώδικο προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να «λύσει» την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, «παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας» και τονίζει επίσης ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση των στοιχείων καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση των υπαλλήλων στους υπηρεσιακούς τους φακέλους.
 
Σχετικά με την προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται την ερχόμενη βδομάδα ενώ δικάσιμος έχει οριστεί για τις 14 Γενάρη 2014. Το Προεδρείο σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «το υπουργείο Παιδείας δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και, αντί να συζητά με τα πανεπιστήμια τρόπους που θα τα βοηθήσουν να λειτουργήσουν, στέλνει εισαγγελείς στις διοικήσεις τους. Πότε όμως τα προβλήματα της Παιδείας λύθηκαν στα Δικαστήρια;», ρωτούν οι πρυτάνεις και ζητούν πίστωση χρόνου για την επαναφορά των πανεπιστημίων σε πλήρη λειτουργία προκειμένου να βρεθούν λύσεις.
 
Ακόμα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης ζητάει την παραίτηση του Συμβουλίου του Ιδρύματος επειδή «αντί να στοιχηθεί και να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου μας, ως όφειλε, υπονομεύει την προσπάθεια ενεργώντας ως υπερασπιστής - εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Παιδείας και δείχνοντας στη Πολιτεία το δρόμο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ που θα οδηγήσει στο κλείσιμό του».
 
 
Ριζοσπάστης, 19/10/2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας για τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας