Thumbnail
Για την ανάθεση μαθημάτων

Την έντονη αντίδρασή τους για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν μαθήματα και πέρα από το γνωστικό τους αντικείμενο εκφράζουν σε επιστολή τους προς τον Υπουργό  και τον Υφυπουργό Παιδείας καθώς και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους με ιδιαίτερη έκπληξη και ανησυχία ο κόσμος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος  πληροφορήθηκε πως συζητείται το ενδεχόμενο να δοθεί δυνατότητα στους  εκπαιδευτικούς   να διδάσκουν μαθήματα και πέρα από το γνωστικό τους αντικείμενο. Μάλιστα ο αρμόδιος για θέματα σύμβουλος του υπουργού  υπεραμύνθηκε της πρότασης  αυτής υποστηρίζοντας ότι  θα μπορεί ένας εκπαιδευτικός με σεμινάρια να αποκτά και άλλη ειδικότητα. Για παράδειγμα ο φιλόλογος να κάνει σεμινάρια να διδάξει γεωγραφία.

Με αφορμή την παραπάνω δήλωση θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

-Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας  εκφράζει την εντονότατη αντίθεσή της στην υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού, ο οποίος θα οδηγήσει στην υποβάθμιση όλων των γνωστικών αντικειμένων. Ας θυμηθούμε τη φάμπρικα διορισμών  στο εγγύτερο παρελθόν όπου εκπαιδευτικός οποιασδήποτε ειδικότητας με σεμινάριο 400 ωρών μπορούσε να γίνει καθηγητής πληροφορικής χωρίς να κατέχει πτυχίο πληροφορικής .

-Θεωρούμε αντιεπιστημονική και αδιανόητη την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου το οποίο θυσιάζει στη μηχανιστική λογική της κάλυψης κενών και της τυπικής διεκπεραίωσης του ωρολογίου προγράμματος τη διδακτική προσφορά των μαθημάτων από καταρτισμένους επιστήμονες που κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. 

-Η πιθανή αυτή απόφαση του υπουργείου Παιδείας συμπυκνώνει την απαξία που δείχνει η ελληνική πολιτεία στο Γνωστικό Αντικείμενο , στους επιστήμονες που η ίδια εκπαιδεύει, αλλά και το σύστημα που η ίδια έχει ορίσει για την πρόσληψη των καθηγητών στη δημόσια εκπαίδευση.

Τα θέματα των δεύτερων αναθέσεων είναι άκρως επιστημονικά θέματα και μόνο με αυτόν τον τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ειδικά σε εποχές οικονομικής και ηθικής κρίσης ,όπως η σημερινή, επιβάλλεται η σωστή διαπαιδαγώγηση των εφήβων  για την ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου της χώρας μας. Η θωράκιση της νέας γενιάς με άριστο και εξειδικευμένο γνωσιολογικό υπόβαθρο που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της ζωής και της αγοράς εργασίας αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για το μέλλον της πατρίδας μας.

Η παιδεία του τόπου μας αποτελεί ασφαλώς την καλύτερη επένδυση για το αύριο. Η Πολιτεία δεν πρέπει να  φείδεται   ούτε κόπων ούτε χρημάτων – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της -  προκειμένου να συνεχίσει να συμβάλλει στην ευόδωση των στόχων της.

                                                ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

                                                             ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καψάλης
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
Ο φιλόλογος που ταύτισε τη γνώση με την ανθρωπιά και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα σε γενιές μαθητών
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
public_8.jpg
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πλήρους και μερικής απασχόλησης οι διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές λειτουργίες – Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
social media
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Από τα δικαστήρια και τις τράπεζες έως την οικογένεια, τη μετανάστευση και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς – Τα ευρήματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν...
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία