Thumbnail
Αρχές Απριλίου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την "Ειδική Αγωγή" στη Βουλή.

Αρχές Απριλίου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την "Ειδική Αγωγή" στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θα φέρει αλλαγές στον τρόπο μοριοδότησης των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής.

Όπως έχει γράψει το news.gr κατ’ αποκλειστικότητα, αναμένεται η ενοποίηση των δυο πινάκων που ισχύουν στους αναπληρωτές της ειδικής αγωγής του πίνακα Α και του πίνακα Β καθώς και η μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων.

Επίσης, αναμένεται η ικανοποίηση του αιτήματος των αποφοίτων των τμημάτων Ειδικής Αγωγής του Βόλου και Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη μη πρόταξη των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά θα μοριοδοτούνται χωρίς όμως να προτάσσουν τους κατόχους τους στον πίνακα των αναπληρωτών όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης προβλέπεται και η διενέργεια γραπτού διαγωνισμού στην ειδική αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κύκλους του υπουργείου Παιδείας, στις αρχές Δεκεμβρίου υποβλήθηκε αίτημα για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής απάντηση.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός ειδικής αγωγής που προέβλεπε την πρόσληψη 300 εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων νηπιαγωγών ειδικής αγωγής (ΠΕ61) και δασκάλων ειδικής αγωγής (ΠΕ71). Μάλιστα είχε ανακοινωθεί και η ύλη του διαγωνισμού αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Οι εκπαιδευτικοί αναμένουν με αγωνία αν το τρίτο κατά σειρά αίτημα του Υπουργείου Παιδείας θα γίνει τελικά αποδεκτό καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και χιλιάδες εκπαιδευτικοί εργάζονται με το καθεστώς του αναπληρωτή από το 2002!

ΠΗΓΗ: Καλόγηρος Βασίλειος - news.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ