Thumbnail
Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχεδόν από το 2000 και μετά. Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο 48.910 υπάλληλοι.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν 9.873 επιτυχόντες σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ την περίοδο 2003- 2009, 3.800 προσληφθέντες το 2011 στην Πυροσβεστική καθώς και 35.239 συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν με το Διάταγμα Παυλόπουλου.

Με αφορμή κάποιες μονιμοποιήσεις που έγιναν στο υπουργείο Πολιτισμού και όπου αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πιστοποιητικά προϋπηρεσίας όλες οι παραπάνω προσλήψεις μπαίνουν στο στόχαστρο. Ουσιαστικά αναζητούνται παρατυπίες για να βρει το κράτος ευκαιρία να πάρει πίσω τη μονιμοποίηση του υπαλλήλου.

Ταυτόχρονα όμως συνεχίζεται η καταγραφή προσωπικού ώστε να καταρτιστούν ανά υπουργείο οι λίστες των απολύσεων, καθώς η αναζήτηση παρατυπιών αποδεικνύεται χρονοβόρα και οι ημερομηνίες τρέχουν.

Βάσει μνημονίου οι πρώτες απολύσεις που πρέπει να ανακοινώσει η χώρα θα είναι μέσα στο Μάρτιο και θα είναι το πρώτο κύμα των 11.000 απολύσεων που πρέπει να γίνουν εφέτος.

Πλην μερικών εκατοντάδων υπαλλήλων που εργάζονται σε φορείς και υπηρεσίες στις οποίες αποφασίστηκε να μπει λουκέτο έρχονται πλέον εκατοντάδες απολύσεις τόσο στους Δήμους και ειδικά σε επίπεδο εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, όσο όμως και μεταξύ των συμβασιούχων του δημοσίου καθώς φαίνεται πως πλέον η τρόικα έχει συμφωνήσει να προσμετρώνται οι μη ανανεώσεις συμβάσεων ως απολύσεις από το δημόσιο.

alfavita.gr με στοιχεία από το newsit.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διεθνή ΜΜΕ «υμνούν» τη Σάμο ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό
Σάμος: Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκθειάζουν το νησί - «Αξίζει να το επισκεφθείτε»
«Η Σάμος είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα ελληνικά νησιά με γαλαζοπράσινες παραλίες, καταπράσινα τοπία και ιστορικές ομορφιές»
Σάμος: Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκθειάζουν το νησί - «Αξίζει να το επισκεφθείτε»
sxolika_gevmata.jpg
Γονείς: Γιατί αποτυγχάνουν οι στρατηγικές για πιο ισορροπημένη διατροφή των παιδιών- Μην τα πιέζετε να τρώνε όλο το φαγητό τους
Έρευνα αναδεικνύει τα λάθη των γονιών στη διατροφή των παιδιών τους
Γονείς: Γιατί αποτυγχάνουν οι στρατηγικές για πιο ισορροπημένη διατροφή των παιδιών- Μην τα πιέζετε να τρώνε όλο το φαγητό τους
arktiki
Ποια ζώα και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση
Η ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέλυσε πάνω από 290.000 αρχεία απολιθωμάτων θαλάσσιων ασπόνδυλων (όπως αχινοί,...
Ποια ζώα και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση