Thumbnail
Δημοκρατική συνεργασία εκπαιδευτικών ΠΕ Συλλόγου "Αλ. Δελμούζος"

Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις για την αξιολόγηση Συλλόγων και ΕΛΜΕ- Τα ραντεβού κατά περιοχή για τα σεμινάρια των Διευθυντών


15-6-2014

Ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους μας  Διευθυντές  των σχολείων του Συλλόγου μας

Συναδέλφισσα,  συνάδελφε Διευθυντή/ια

            Η Δημοκρατική Συνεργασία λαμβάνοντας υπόψη  τις  τελευταίες εξελίξεις με τις απαράδεκτες προσπάθειες χειραγώγησης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών από την πλευρά του Υπουργείου και από «πρόθυμους» , ώστε να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό και με κάθε τρόπο η προσωπική αξιολόγηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των σχολείων και το επαγγελματικό μας μέλλον, κάτω από ένα καθεστώς φόβου και απειλών,   σας καλεί:

            Να στηρίξετε τις αποφάσεις των συναδέλφων σας, όπως αυτές εκφράστηκαν στους συλλόγους διδασκόντων, γυρίζοντας  την πλάτη σας στα επιμορφωτικά σεμινάρια της ερχόμενης Δευτέρας και Πέμπτης.

•        Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και της επαγγελματικής σας ευθύνης και να αντιδράσετε στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης που προσβάλλουν την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπεια του κάθε εκπαιδευτικού.

•        Να διαψεύσετε αυτούς που με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο σας  θεωρούν «δεδομένους», ελεγχόμενους και υποταγμένους ανεξάρτητα από το αν ο καθένας από εσάς ανησυχεί ή διαφωνεί με όλη αυτή την καταστροφική πολιτική στην εκπαίδευση και στα σχολεία μας.

•        Να αρνηθείτε να γίνετε οι «δήμιοι» μιας απαράδεκτης παιδαγωγικά και δημοκρατικά διαδικασίας αξιολόγησης, που όχι μόνο δεν έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, αλλά αποκλειστικά και μόνο τη χειραγώγηση και την «ομηρεία» όλων των εκπαιδευτικών.

            Με πολλούς από εσάς για χρόνια, δώσαμε μικρούς και μεγάλους αγώνες, όποτε οι περιστάσεις το απαιτούσαν,  και κερδίσαμε πολλά κάτω από τα πανό του Συλλόγου μας. Το δημοκρατικό φρόνημα και το ελεύθερο πνεύμα του δασκάλου που τις τελευταίες δεκαετίες συνδέθηκε άρρηκτα με την πρόοδο και την εγκαθίδρυση δημοκρατίας και νέων ιδεών πλήττεται ανεπανόρθωτα  και θα συνοδεύσει όχι μόνο εμάς τους ίδιους, αλλά τους μαθητές μας, τις οικογένειές τους και τις νέες γενιές των συναδέλφων μας.

            Η άρνηση σας να συμμετάσχετε στα σεμινάρια θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του σχολείου σας στο πρόσωπό σας και θα σβήσει κάθε ίχνος αμφιβολίας για τις προθέσεις σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να δώσετε μια ηχηρή απάντηση προς όλους "με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε", ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα ενωμένοι. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνετε συνένοχοι στο προμελετημένο έγκλημα  που ετοιμάζουν σε βάρος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

            Θετικό σημάδι είναι ότι από τους  σχολικούς συμβούλους με έδρα την Ανατολική Αττική μόνο ελάχιστοι έκαναν αίτηση για να γίνουν επιμορφωτές. Σε όλη την Ελλάδα τα σεμινάρια  αξιολόγησης των διευθυντών το ένα μετά το άλλο ακυρώνονται. Λάρισα, Ρέθυμνο, Τρίκαλα, Αρκαδία, Ηράκλειο, Φθιώτιδα, Βέροια, Χαλκιδική, Καρδίτσα, Μαγνησία  είναι μερικές από τις περιοχές που έδειξαν το δρόμο της ευθύνης με αποχή των διευθυντών από τη διαδικασία. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

            Η Δημοκρατική Συνεργασία, ως συνδικαλιστικός χώρος,   μαζί με ολόκληρο τον κλάδο, έδωσε αγώνες στο παρελθόν για την κατάργηση του επιθεωρητή και την καθιέρωση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου το 1982, ενός νέου θεσμού που ονομάστηκε "δασκαλογέννητος", γιατί προέκυψε μέσα από τους αγώνες και τα οράματά του.

             Η παράταξή μας  με τους αγώνες της και τους αγώνες ολόκληρου του κλάδου, δεν επέτρεψε επί 32 χρόνια, να εφαρμοστεί καμιά αξιολόγηση - χειραγώγηση και κατάργησε στην πράξη τα νομοθετήματα του Σουφλιά, του Κούβελα, του Αρσένη, του Ευθυμίου, της Γιαννάκου, του Στυλιανίδη, της Διαμαντοπούλου διατηρώντας έτσι την παιδαγωγική και δημοκρατική ελευθερία στα σχολειά μας.

            Δηλώνουμε πως με το ίδιο σθένος θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση στην πράξη του ΠΔ152/13 που καταργεί την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία μας.

            Όσοι συμβάλουν στη διεξαγωγή των σεμιναρίων, με οποιονδήποτε τρόπο στρέφονται ανοιχτά ενάντια στον κλάδο και τις θέσεις του, ενάντια στην δημόσια εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς.

Συνάδέλφισσα,  συνάδελφε

Σε καλούμε να σταθείς με τη μεριά του Κλάδου, να δηλώσεις απεργός τόσο τη Δευτέρα 16/6, πρώτη μέρα των σεμιναρίων όσο και την Πέμπτη 19/6 με βάση την απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τις μέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων. Με την απεργία καλύπτεσαι απόλυτα υπηρεσιακά αλλά κυρίως συνειδησιακά  !

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ  16/6/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00,  ΣΤΟ  3ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»