Thumbnail
Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ΑΕΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ

http://dipak.panepistimoniki.gr/,

http://dipakpatras.wordpress.com/

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι, από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όπως και τη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε έναν που σηκώνει το κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων.

Ο φασισμός θρέφεται από το καπιταλιστικό σύστημα όποτε αυτό βρίσκεται σε κρίση. Ενισχύεται και καλύπτεται πολιτικά από όσους προβάλλουν την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» για να κρύψουν τις βρωμιές τους, από αυτούς που ξαναγράφουν την ιστορία για να σβήσουν από τη μνήμη των λαών τη ναζιστική θηριωδία, από αυτούς που ανέχονται να κατασκευάζονται μνημεία για τους συνεργάτες των Ναζί στις Βαλτικές Χώρες. Από τις κυβερνήσεις που τους χρησιμοποιούν ως βοηθούς στο κυνήγι των μεταναστών, από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους προσλαμβάνουν ως μαντρόσκυλα για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, από αυτούς που είναι έτοιμοι να τους εμπιστευτούν ακόμα και την εξουσία, όταν δουν ότι δεν μπορούν με άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή.

Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ξόρκια, ούτε με ωραία λόγια. Ούτε ως «δημοκρατική εκτροπή». Δεν «εξημερώνεται», ούτε «τίθεται υπό νομικό έλεγχο». Μόνο η οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να μην επιτρέψει να περάσει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο, να τσακίσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και με μαζική κινητοποίηση και δράση. Να τους απομονώσει κάνοντας πράξη και σύνθημά του τα λόγια του ποιητή,

«το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ καλεί όλους του συναδέλφους, όλους τους συλλόγους, να καταδικάσουν και να απομονώσουν κάθε ανοιχτή ή συγκαλυμμένη εκδήλωση φασισμού. Να αναδείξουν στο λαό και τη νέα γενιά τη σύμφυση του φασισμού με τη δικτατορία των μονοπωλίων και την επιχειρηματική κερδοφορία. Να αποκαλύψουν και να παλέψουν ενάντια σ’ ότι και σε όσους τον εκτρέφουν και τον χρησιμοποιούν.

ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petroyniass.jpg
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους
Μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια που χάρισε 15.000 βαθμούς ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για 7η φορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους...
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους