Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια τέθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Πρυτάνεων που έγινε το περασμένο Σάββατο και την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Παιδείας, Α. Μπαλτά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτιμήθηκε ότι σε ενάμιση περίπου χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία νέου ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου, με στόχο να μελετηθούν όλα τα θέματα για το σύνολο των βαθμίδων Εκπαίδευσης, αλλά η νομοθετική πρωτοβουλία θα ξεκινήσει «από πάνω προς τα κάτω» στις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, δηλαδή από τα Πανεπιστήμια. Ενδεχομένως εντός 2 μηνών, θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για την Παιδεία «εμβαλωματικού χαρακτήρα», όπως χαρακτηρίστηκε, όπου θα περιλαμβάνονται επιμέρους τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία, χωρίς να αναφερθεί ποια ακριβώς θέματα θα αφορούν. Δεν έγινε καμία αναφορά σχετικά με τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ανέφερε ότι θα καταργηθούν οι διατάξεις που αφορούν τα Συμβούλια Ιδρυμάτων.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε για την ταχεία επιστροφή όλων των, σε διαθεσιμότητα, διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, αν και γι' αυτό θα χρειαστούν ποικίλες ρυθμίσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού οι οργανικές θέσεις είχαν διοικητικά καταργηθεί. Επίσης, παγώνει η προώθηση των Οργανισμών των Ιδρυμάτων, αφού θα αλλάξει ο νόμος λειτουργίας των ΑΕΙ. Για τους «αιώνιους φοιτητές», αναφέρθηκε ότι επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνει πρόβλεψη για αναίρεση της διαγραφής τους, αλλά θα προβλεφθεί δημόσια πρόσκλησή τους, με ευρεία δημοσιοποίηση, ώστε εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος όποιος και όποια από αυτούς επιθυμεί να επανεγγραφεί να μπορεί να πράξει σχετικά.

Για τα θέματα που σχετίζονται με τις αποχωρήσεις πληθώρας μελών ΔΕΠ και το μη διορισμό λοιπού προσωπικού (ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ), ο υπουργός Παιδείας δε δεσμεύτηκε για οτιδήποτε, ενώ το τρίπτυχο σίτιση - καθαρισμός - φύλαξη θα μελετηθεί ξεχωριστά από το υπουργείο.

 

rizospastis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας