Thumbnail
Σε μία πρόταση, στα παραπάνω λόγια, αποτυπώνεται η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η λαϊκή οικογένεια.

«Παρακαλώ να δικαιολογήσετε τις απουσίες της ημέρας που οφείλονται στο ότι δεν είχα χρήματα για τη μετακίνηση με το λεωφορείο»...

Σε μία πρόταση, στα παραπάνω λόγια, αποτυπώνεται η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η λαϊκή οικογένεια. Είναι το χαρτί που έστειλε πριν λίγες μέρες προς το σχολείο, γονιός μαθητή ΕΠΑΛ της Ανατολικής Αττικής ο οποίος μετακινείται με ΚΤΕΛ από και προς το σχολείο του. Είναι συνηθισμένο πλέον το φαινόμενο να «ξεμένει» ένας γονιός και μην έχει ούτε καν τα «ψιλά», που χρειάζονται για το εισιτήριο του παιδιού του... Πολλοί μαθητές συναντούν και τέτοια εμπόδια στην προσπάθειά τους να μορφωθούν.

Αυτή η πραγματικότητα φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την πρόταση του ΚΚΕ (πήρε και μορφή τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβρη), για άμεση μείωση κατά 50% της τιμής των εισιτηρίων για την επιβίβαση στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς όσο και στις Αστικές Οδικές Συγκοινωνίες. Η πρόταση νόμου περιελάμβανε ρυθμίσεις όπως: άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές να έχουν το δικαίωμα να επιβιβάζονται δωρεάν στα παραπάνω Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με μόνη προϋπόθεση την κατοχή του σχετικού αποδεικτικού εγγράφου (κάρτα ανεργίας, φοιτητική, σπουδαστική ή μαθητική ταυτότητα).

Ειδικά για τους μαθητές, να δημιουργηθεί ένας δημόσιος φορέας που θα αναλαμβάνει τη δωρεάν ασφαλή μεταφορά τους όπου απαιτείται για να μην επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το άθλιο φαινόμενο των παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο επειδή δεν υπάρχει μέσο ή μεταφέρονται κυριολεκτικά σε καρότσες φορτηγών.

Ριζοσπάστης 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPA
ΕΚΠΑ: Νέο κορυφαίο μονοετές εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς
Το νέο κορυφαίο μεταπτυχιακό μοριοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΚΠΑ με 1 έτος διάρκεια και εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως που αφορά εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑ: Νέο κορυφαίο μονοετές εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς