Thumbnail
Δελτίου τύπου του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών εξέδωσε πριν λίγο το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, το ΔΣ του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του για τις ενέργειες που έγιναν.
 
Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ, η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΔΣ της ΔΟΕ, καθώς και οι δύο αιρετοί ΚΥΣΠΕ. Στη Γ.Σ. συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς, καθώς επίσης και διατυπώθηκαν οι ενέργειες που πρόκειται να υλοποιηθούν από το ΔΣ του συλλόγου. Τα μέλη του συλλόγου συμφώνησαν ομόφωνα με τις σκέψεις του ΔΣ και τάχθηκαν υπέρ των ενεργειών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Σημειώνουμε ότι τόσο οι εκπρόσωποι τις ΔΟΕ, όσο και οι αιρετοί ΚΥΣΠΕ, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα αιτήματά μας.

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με το ΔΣ του συλλόγου μας, στα γραφεία της ομοσπονδίας, όπου προέκυψε η ανάγκη σύνταξης κειμένου, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί και να προωθηθεί από το ΔΣ της ΔΟΕ, στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάγκη άμεσων μόνιμων διορισμών νηπιαγωγών, τόσο από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του τελευταίου ΑΣΕΠ, όσο και από τον πίνακα πραγματικής προϋπηρεσίας. Επιπροσθέτως υπήρξε ρητή διαβεβαίωση από τη ΔΟΕ,  για τη στήριξη των βασικών αιτημάτων του κλάδου μας. Η ΔΟΕ δεσμεύθηκε να συντάξει κείμενο, με στοιχεία που θα της παραδώσουμε εμείς, ώστε να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο τον κλάδο των νηπιαγωγών, που όπως παραδέχθηκε είναι από τους πιο αδικημένους κλάδους της εκπαίδευσης. Εκπρόσωποι της ΔΟΕ πρότειναν:

1. Να απευθυνθούμε με τη στήριξή τους στο Υπουργείο Παιδείας,

2.Δεσμεύτηκαν να συζητήσουν στη Γ.Σ. της ΔΟΕ, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών.

3. Επισήμαναν ότι διορισμοί μπορούν να γίνουν και μέσα στη σχολική χρονιά, εφόσον υπάρξει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και όχι κατ’ ανάγκη στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και

4. Πρόταξαν την ανάγκη πρόταξης τόσο της προϋπηρεσίας που έχουν αποκτήσει οι εκπαιδευτικοί στα χρόνια της αναπλήρωσης, όσο και της επιτυχίας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου το ΔΣ ,μαζί με μέλη του συλλόγου συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Αναστάσιο Χρηστάκη και με τη διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ιφιγένεια Καρτσιώτου. Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, έγινε μνεία στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας και προτάθηκαν από την πλευρά μας λύσεις. Ο κ. Χρηστάκης μας ενημέρωσε ότι έχουν ζητηθεί από τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο πιστώσεις για 10.000 μόνιμους διορισμούς, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για διενέργεια Νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, για τον οποίο δεν δόθηκε σαφές χρονοδιάγραμμα διενέργειάς του. Από την πλευρά μας ζητήθηκε η τροποποίηση του νόμου 3848, ώστε να καταστεί πιο ευέλικτος στην απορρόφηση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και εχόντων προϋπηρεσία. Επίσης μας ενημέρωσε ότι σε περίπτωση διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ, αυτός θα αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών, στις οποίες δεν θα συμπεριληφθεί η Ειδική Αγωγή,παρά τις διαβεβαιώσεις τόσων ετών για το αντίθετο. Επιδιώκοντας να μειώσει την ανησυχία μας για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, μας επισήμανε τη δυνατότητα προσμέτρησης της υψηλότερης βαθμολογίας που έχουν πετύχει οι διαγωνιζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τον κ. Χρηστάκη, γινόταν η διαβούλευση για το άνοιγμα των πινάκων και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, όπου τόσο το ΔΣ της ΔΟΕ, όσο και του συλλόγου μας, τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των πινάκων από το 2010 αλλιώς να μη γίνει καθόλου. Εν συνεχεία, κατόπιν εντόνου παρασκηνίου λόγω της διαβούλευσης, πετύχαμε συνάντηση με την κ. Ιφιγένεια Καρτσιώτου, στην οποία και παραδώσαμε υπόμνημα με τα αιτήματα του συλλόγου μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα το προωθήσει στον Υφυπουργό κ. Δερμετζόπουλο. Παράλληλα μπόρεσε και αφουγκράστηκε τα προβλήματα του κλάδου μας, δηλώνοντάς μας ότι και αυτή πιστεύει πως πρόκειται για τον πιο αδικημένο κλάδο στον τομέα της εκπαίδευσης.

Την Πέμπτη  4 Σεπτεμβρίου, το προεδρείο του συλλόγου μας συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Διονύση Μελιτσιώτη. Αφού εκθέσαμε και σε αυτόν τα θέματά μας, μας διαβεβαίωσε τα κάτωθι:

1. Το Υπουργείο Παιδείας για το τρέχον έτος ζήτησε πιστώσεις για διορισμό 700 ατόμων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τις οποίες και πραγματοποίησε.

2. Δεν προβλέπεται η πρόσληψη άλλων εκπαιδευτικών για το τρέχον έτος

3. Η διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ δεν προβλέπεται στο κοντινό μέλλον

4. Η τροπολογία Μητσοτάκη αφορά διοικητικούς υπαλλήλους των Υπουργείων, χωρίς να αποκλείει τη δυνατότητα σύνταξης συμπληρωματικής τροπολογίας, η οποία θα αφορά τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Συμπληρωματικά μας προέτρεψε να διεκδικήσουμε από τώρα πιστώσεις διορισμών για το επόμενο έτος, ώστε να συμπεριληφθεί και ο κλάδος των νηπιαγωγών.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, το προεδρείο συζήτησε τα αποτελέσματα και αποφάσισε:

1. Την εντατικοποίηση των προσπαθειών εδραίωσης των αιτημάτων του κλάδου μας

2. Την επιδίωξη νέων συναντήσεων και με άλλα μέλη φορέων που έχουν σχέση με την εκπαίδευση

3. Την εξέταση κάθε νόμιμης και νομικής ενέργειας που μπορεί να πραγματοποιηθεί από το σύλλογο, για την υπεράσπιση βασικών αρχών και διόρθωση αδικιών, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανισοτήτων εντός του κλάδου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ήδη ο νομικός μας  σύμβουλος μελετά τις δυνατότητες μιας δικαστικής ή εξωδικαστικής προσβολής της επίμαχης τροπολογίας. Το εν λόγω θα προσπαθήσει να γίνει στο άμεσο μέλλον σε συνεργασία, τόσο με άλλους πληττόμενους εκπαιδευτικούς κλάδους, όσο και με τη ΔΟΕ. Ο σύλλογος δεσμεύεται να προβεί στις ενδεδειγμένες για τα νόμιμα συμφέροντα μας ενέργειες.
 
                          To Δ.Σ. του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προτυπα 1.jpg
Αύριο η κλήρωση για τα Πειραματικά - Εξετάσεις στις 18/5 για τα Πρότυπα: Τι ισχύει όταν υπάρχουν κενές θέσεις
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Δείτε αναλυτικά τον αριθμό εισακτέων μαθητών/τριών
Αύριο η κλήρωση για τα Πειραματικά - Εξετάσεις στις 18/5 για τα Πρότυπα: Τι ισχύει όταν υπάρχουν κενές θέσεις
γυναικοκτονία
Νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τον είχε καταγγείλει - «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»
«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», είπε σε δικό της πρόσωπο η κόρη του θύματος της γυναικοκτονίας στο Μενίδι
Νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τον είχε καταγγείλει - «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»